Kako zaustaviti Messija? "Ako ga udarim ne mogu se vratiti u Argentinu"

Mercado zna šta ga sutra čeka u finalu Kupa Kralja

Kako zaustaviti Messija? "Ako ga udarim ne mogu se vratiti u Argentinu"

Sevilla i Barcelona će se sutra boriti za trofej osvajača španskog Kupa Kralja. Finalni duel ovog takmičenja odigrat će se na stadionu Atletico Madrida (Wanda Metropolitano).

Ukoliko žele doći do trofeja protiv velikog protivnika fudbaleri Seville će morati zaustaviti Lionela Messija, a defanzivac Andalužana Gabriel Mercado zna da će to biti jako težak zadatak.

Gabriel Mercado, inače Argentinac, je dobro upoznat sa kvalitetima Lionela Messija, a za Diario AS je istakao da je njegovog slavnog sunarodnjaka jako teško zaustaviti čak i prekršajem.

"Ako ga udarim, ne mogu se vratiti u Argentinu", našalio se Mercado, pa nastavio:

"Nemoguće je zaustaviti ga, čak ni faulom... On jednostavno ustane i nastavi dalje jer samo želi igrati fudbal, biti bolji od protivnika i postizati golove":

"Leo je najbolji igrač na svijetu, u to nema sumnje. Može postići gol iz svake pozicije, svuda je na terenu i konstantno asistira saigračima... Moramo biti dobri u svim segmentima, ali posebno u odbrani. Ipak, mi sanjamo o osvajanju kupa i znamo koliko čvrsti moramo biti", poručio je na kraju Mercado.

Inače, finale Kupa Kralja je na rasporedu sutra navečer sa početkom u 21:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi