Kakva čast za Oezila: Napokon da mu neko vjeruje

Nosio kapitensku traku

Kakva čast za Oezila: Napokon da mu neko vjeruje

E. Škorić

Mesut Oezil je iamo teško ljeto, počevši od Svjetskog prvenstva, ali ako mu Nijemci nešto zamjere, u Arsenalu i dalje uživa veliko povjerenje.

Oezil je s Njemačkom na Mundijalu u Rusiji ispao još u grupnoj fazi i to je bila prava tragedija za sve Nijemce, a zvijezdi Arsenala se puno zamjerilo, posebno nakon što je objavljena fotografija u društvu turskog predsjednika Erdogana.

Osudili su u Njemačkoj Oezila i njegove stavove, a on pod pritiskom odlučio da objavi kraj reprezentativne karijere, nakon čega je opet proglašen kukavicom od strane nekih uglednih ljudi kao što je predsjednik Bayerna Uli Hoeness.

I dok su mu u njegovoj domovini okrenuli leđa, u Arsenalu imaju puno povjerenje za Oezila, koji je danas protiv PSG-a nosio kapitensku traku u 5:1 pobjedi u prijateljskom meču.

Oezil je postigao vodeći pogodak za Topnike, a nakon meča je kazao da je ovo bio izuzetno ponosan dan za njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi