Zbog Ozila se oglasila i Angela Merkel

Njemačka kancelarka poslala poruku

Zbog Ozila se oglasila i Angela Merkel

E. Čaušević

Njemački fudbaler Mesut Ozil iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da završi svoju reprezentativnu karijeru.

Ozil se našao na udaru njemačke javnosti prije dva mjeseca kada se slikao sa turskim predsjednikom Erdoganom. Mnogi su vjerovali da Erdogan koristi Ozila i Gundogana za svoje predizborne poene, a ovaj dvojac Elfa izviždan je već u narednoj utakmicu koju je igrala Njemačka.

Nakon svega Ozil se oglasio zvaničnim saoštenjem i poručio da više neće igrati za reprezentaciju Njemačke. On je poručio da ga je mnogo povrijedilo ponašanje njemačke javnosti prema njemu, te da ima osjećaj da se sve to dešava zbog toga što je musliman.

DFB je demantovao Ozila i poručio da vjera ili rasizam nemaju nikakve veze s pritiskom koji je imao jer se slikao s Erdoganom. Poslije svega oglasila se i njemačka kandelarka Angela Merkel koja je poručila da svi moraju poštovati odluku igrača Arsenala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ozil je mnogo donio reprezentaciji Njemačke. Donio je odluku da više neće igrati i to svi moramo da poštujemo", poručila je Merkel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi