"Zašto da Ozila pogode riječi osuđenog kriminalca? Bayern treba da se srami svog predsjednika"

Ozilov agent uzvratio Hoenessu

"Zašto da Ozila pogode riječi osuđenog kriminalca? Bayern treba da se srami svog predsjednika"

E. Čaušević

Predsjednik Bayerna, Uli Hoeness, jučer je izjavio da mu sretan što se Mesut Ozil oprostio od reprezentacije Njemačke jer vjeruje da je on bio najslabija tačka u ovoj ekipi.

Ozil se od ekipe Njemačke oprostio zvaničnim saopštenjem nakon što se našao na velikom udaru javnosti zbog slike s turskim predsjednikom Erdoganom. Njemačka javnost je osudila ovaj potez Ozila i poručila da mu nije mjesto u politici, te da ga Erdogan koristi da bi dobio poene u predizbornim kampanjama.

Ova reakcija je povrijedila veznjaka Arsenala koji je nakon svega odlučio da završi svoju reprezentativnu karijeru. Jučer se oglasio i Hoeness koji je izjavio da mu je drago što Ozil više neće igrati za Njemačku, te da je zadnji put dobru utakmicu odigrao na SP-u 2014. godine.

Hoeness je dodao da je Ozilov način igre sra*e i da je Bayern uvijek igrao protiv Arsenala na Ozila jer je znao da je on najslabija karika. Ipak, Ozil nije ostao dužan na ove riječi predsjednika Bayerna, a novim saopštenjem oglasio se njegova agent Erkut Sogut.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kao što je Mesut rekao u svom saoštenju uvijek će prihvatiti kritiku za loše izdanje na terenu jer je to njegov posao. Ipak, gospodin Hoeness nema nikakav dokaz da potvrdi svoje idiotske izjave. Izjavio je da je Mesud duh prethodnih fodina, ali šta onda znače sve te titule koje je osvojio. Tužno je da predsjednik kluba poput Bayerna kaže tako nešto", rekao je Sogut, te dodao:

"Ako misli da je Mesut tako loš igrač zašto svoje mišljenje nije rekao Joachimu Lowu, Arseneu Wengeru ili Joseu Mourinhu? To su menadžeri koji su Mesuta nevjerovatno hvalili. Gospodin Hoeness očito ne zna ništa oko ove teme i nema potrebe da mu pametujem nešto. Hoeness priča o nekom poštenju za Njemačku, a upravo je on ukrao od države 28 miliona eura. Bio je u zatvoru jer je utajio potez i koštao je ovu zemlju zbog svoje pohlepe. Od tog novca mogle su se napraviti škole ili bolnice. Priča o Ozilu, a on je dokazani kriminalac i sramota za njemački fudbal i narod. Pa, o čemu više da pričamo gospodine Hoeness?".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi