Kakva gesta: Rebić je godinama skrivao svoj potez

To se zove pravi komšija

Kakva gesta: Rebić je godinama skrivao svoj potez

Za mnoge jedno od otkrića Svjetskog prvenstva je Ante Rebić. Sjajni napadač je formu iz Eintrachta prenio i u igre reprezentacije, pa stoga ni ne čudi što se posljednjih dana njegovo ime sve više dovodi u vezu sa mnogim evropskim velikanima.

Ante je inače rođen u Splitu, a korijene vuče iz Donjih Vinjana, sela u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje broji oko 500 stanovnika. Svi su tamo puni hvale za Rebića, a da stanovnike mjesta iz kojeg se lansirao prema zvijezdama nije zaboravio svjedoči i anegdota koju je ispričao njegov bivši saigrač Lovro Šindik.

"Tokom igranja za Leipzig, Ante je vrlo često bio sa mnom u Berlinu. I sada se također čujemo", kazao je Šindik, koji je s Rebićem igrao u U20 reprezentaciju Hrvatske, pa potom otkrio kako napadač Eintrachta ima ogromno srce.

"U svom selu je jednom prilikom platio sve kredite za 500 stanovnika”, izjavio je Sindik, a prenio Sportbuzzer.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sjajna gesta, nema šta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi