Kakvu kaznu dobijaju osobe koje prekinu finale Mundijala?

Rusi ih nisu štedili

Kakvu kaznu dobijaju osobe koje prekinu finale Mundijala?

Endin Čaušević

Finalna utakmica Svjetskog prvenstva koju su igrali Francuska i Hrvatska bila je prekinuta na nekoliko minuta jer su na teren utrčali aktivisti organizacije "Pussy Riot".

Sudija je bio primoran da prekine utakmicu nakon što su na teren utrčale tri djevojke i jedan muškarac, a zaštitarima je bilo potrebno nekoliko minuta da ih savladaju i izvedu s terena.

Jasno je odmah bilo da će ruska policija žestoko kazniti članove ove organizacije, a jedna od djevojaka čak je kažnjena sa 15 dana zatvora i tri godine neće moći da prisustvuje sportskim manifestacijama.

Bez kazni nisu prošli ni ostali članovi ove organizacije koji su utrčali na teren. Oni će su danas kažnjeni sa po 20 dana zatvora, te narednih pet godina neće moći biti na sportskim manifestacijama. Također, očekuje ih i žestoka novčana kazna, a ruski mediji prenose da će to biti cifra oko 10.000 eura po osobi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi