Znate li zašto igrači nisu smjeli mijenjati dresove na Mundijalu 1986. godine?

FIFA i njena pravila

Znate li zašto igrači nisu smjeli mijenjati dresove na Mundijalu 1986. godine?

Endin Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Rusiji ušlo je u samu završnicu, a do kraja je ostalo da se odigraju samo dvije utakmice. Za treće mjesto igraju Engleska i Belgija, dok će se za tron svijeta sutra boriti Francuska i Hrvatska.

Mundijal u Rusiji je ispunio sva očekivanja, a na kraju najbitnije je da je fudbal još jednom pobijedio. Međutim, mnoge je iznenadila FIFA-ina odluka da kamermani u preostale dvije utakmice ne smiju više da snimaju lijepe žene koje se nalaze na tribinama.

Mnoge djevojke dođu na Mundijal u želji da dobiju svoje vrijeme na malim ekranima jer se utakmice prate širom svijeta. Ipak, kamermani su dobili jasne upute da moraju malo "smanjiti doživljaj". No, što se FIFA-e tiče to nije jedina zabrana koju su znali da uvedu.

Naime, 1986. godine na Svjetskom prvenstvu u Meksiku igračima je bilo zabranjeno da nakon utakmice razmjenjuju dresove. FIFA je tada poručila da je to strogo zabranjeno jer nisu željeli da se na televizijama prikazuju igrači koji su "goli do pasa".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti