Mundijal tek završen, a jedan od stadiona skoro uništen

Klizište u Volgogradu

Mundijal tek završen, a jedan od stadiona skoro uništen

Endin Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Rusiji opravdalo je sva očekivanja, a sportska javnost najviše je zadovoljna organizacijom ovog takmičenja.

Rusi su oduševili organizacijom koja gotovo da nije imala nikakve greške. Mundijal u Rusiji je završen u nedjelju utakmicom finala u kojoj je Francuska došla na krov svijeta nakon pobjede protiv Hrvatske sa 4:2.

Međutim, samo dva dana nakon završetka Mundijala iz Rusije stižu loše vijesti. Naime, stadion u Volgogradu doživio oštećenja u neposrednoj blizini nakon što je zbog jake kiše nastalo klizište.

Klizište se desilo svega nekoliko metara od stadiona, a još uvijek nije poznato da li je stadion oštećen. U narednim danima bit će detaljno pregledan, no prema prvim informacijama ima nekoliko oštećenja na konstrukciji. Iz Rusije navode da je klizište bilo samo malo bliže da bi to bilo pogubno za stadion.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Senko Samic
Po onoj narodnoj drzi vodu dok majstori odu..
3 0
Benjamingst
Sve se ti rusi nakon SP.... bacanje para.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti