Iz Serije A na Poljud: Hajduk sprema odličan transfer
FOTO: EPA

Splićani sve aktivniji

Iz Serije A na Poljud: Hajduk sprema odličan transfer

Haris Zilić

Hajduk je u derbiju savladao Dinamo sa 0:2 i ravnorpavno se uključio u utrku za prvaka Hrvatske.

Do kraja sezone nas očekuje možda i najuzbudljivije prvenstvo, obzirom da će Dinamo, Rijeka, Osijek i Hajduk voditi veliku borbu za vrh tabele.

U splitskom klubu su aktivni ove sezone i na transfer pijaci pa tako hrvatski mediji prenose vijest da će napad Hajduka pojačati bivši reprezentativac Hrvatske, Nikola Kalinić (33).

Kalinić je fudbaler italijanske Verone s kojom ima ugovor do juna 2022. godine, ali postoji i mogućnost da u Hajduk dođe u januaru, uglavnom gotovo sigurno je od 2022. godine stanovnik Poljuda što dovoljno govori o ambicijama Hajduka.

Dolazak Kalinića bi puno značio za Hajdukovu formaciju i uklopio bi se u napadu sa sjajnim Livajom, tako da bi Bili napokon mogli zaigrati u formaciji 4-4-2.

Naravno pričekat ćemo još do zvaničnog epiloga ove priče, ali čini se da odavno nije bilo jače sunce iznad Poljuda kada je u pitanju fudbal.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nikola Kalinić je odigrao 42 meča za reprezentaciju Hrvatske, postigao 15 golova, a u karijeri između ostalog nosio dres Blackburna, Dnipra, Fiorentine, Milana, Atletico Madrida, Rome.

Eventualni dolazak u Hajduk značio bi za Kalinića i povratak na Poljud nakon više od decenije, obzirom da je u augustu 2009. godine upravo iz Hajduka prešao u engleski Blackburn, a prošao je i sve omladinske selekcije splitskog kluba.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Opet ce Dinamo bit prvak, cekaj da se uozbilje...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi