Moratina noćna mora se završava: Španac napustio Chelsea i vratio se u Španiju

Sve je već dogovoreno

Moratina noćna mora se završava: Španac napustio Chelsea i vratio se u Španiju

E. Čaušević

Španski napadač Alvaro Morata trebao je biti veliko pojačanje za Chelsea kada je stigao iz Real Madrida, no nije opravdao povjerenje na Stamford Bridgeu.

Morata je prošle sezone bio na meti mnogih kritika, a svoje igre nije popravio ni ove sezone. U prethodnim danima uveliko se špekuliše da će u Chelsea doći Gonzalo Higuain koji bi konačno trebao biti rješenje za Plavce u napadu, a to znači da kofere može spakovati upravo Morata.

Engleski mediji prenose danas da je Morata sve završio što se tiče londonskog kluba, te da se sada čeka samo zvanična potvrda. Ovaj 26-godišnjak odlučio je da se vrati u Madrid, ali ovaj put ne u redove Reala već gradskog rivala Atletica.

Sky Sports prenosi da je Morata već otputovao na ljekarske preglede i da je samo pitanje trenutka kada će se ozvaničiti ova saradnja. Chelsea bi od ovog transfera trebao zaraditi oko 55 miliona eura što će sigurno uložiti na dovođenje Higuaina.

Ipak, Morata će ostati upamćen kao veliki promašaj londonskog kluba jer je na ljeto 2017. godine stigao za 70 miliona eura, te je sedmično zarađivao oko 150,000 funti na Stamford Bridgeu.

Higuain će biti jedan od najplaćenijih igrača u Engleskoj

Argentinski napadač je u Milan stigao ljetos iz Juventusa na posudbu do kraja sezone, no zatražio je odlazak nakon što je interes za njega pokazao Chelsea. Londonski klub će morati platiti ostatak posudbe od devet miliona eura, te će na kraju sezone moći kupiti Higuaina za 36 miliona eura.

Chelseaju je potreban napadač koji će postići dvocifren broj golova, te tako olakšati posao Edenu Hazardu. Na Stamford Bridgeu nisu zadovoljni igrama Alvara Morate i Oliviera Girouda, a čini se da bi Higuain mogao biti idealno rješenje za njih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klubovi su uspjeli dogovoriti Higuainov odlazak u Chelsea i očekuje se da bi već u narednim danima sve trebalo biti završeno. Također, engleski mediji prenose da će Higuain imati pozamašnu platu u Chelseaju i da će biti jedan od najplaćenijih igrača.

Kako prenosi Mirror Higuain će sedmično zarađivati oko 270.000 funti čime će ući u TOP pet najplaćenijih igrača u Engleskoj. No, sigurno da u Chelseaju neće žaliti novac za njega u koliko se pokaže da je Argentinac pravo pojačanje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi