Kalinić nakon samo šest mjeseci napušta Milan?
Kalinić je stigao kao veliko pojačanje, ali je na 13 utakmica postigao "skromna" tri gola

Hrvat od januara u dalekoj Kini?

Kalinić nakon samo šest mjeseci napušta Milan?

Endin Čaušević, foto: EPA

Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić ljetos je stigao u Milan kao veliko pojačanje iz Fiorentine, ali u dosadašnjem dijelu nije pokazao ono što se od njega očekuje.

Rossoneri su prije nekoliko dana uručili otkaz Vincenzu Montelli koji je upravo bilo glavni "krivac" što je Kalinić stigao na San Siro. Ipak, navijači Milana su mnogo više očekivali od hrvatskog napadača koji je u dosadašnjem dijelu odigrao 15 utakmica i postigao je "skromna" tri gola.

Prema pisanju italijanskih medija novi trener Milana, Gennaro Gattuso, će prednost u napadu dati Andreu Silvi i Patricku Cutroneu što znači da bi Kalinić nakon samo šest mjeseci ponovo mogao promijeniti klub. Da situacija nije baš najbolja u Milanu pokazao je i posljednji meč protiv Torina kada su navijači ovog kluba izviždali Kalinića.

Navodno, već nekoliko klubova pokazalo je interes za ovog 30-godišnjeg fudbalera, ali prema svemu sudeći Kalinić je najbliži odlasku u Kinu. Ljetos je Kalinić bio veoma blizu da karijeru nastavi u dalekoj Kini, ali je na kraju odlučio da ostane u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, kako stvari stoje hrvatski napadač je odlazak u Kinu odgodio na šest mjesec. Kako piše Football Italia, najveći interes je pokazao Guangzhou kojeg s klupe predvodi Fabio Cannavaro. Milan će pristati da ga proda, ali samo u slučaju da Kinezi plate 45 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi