Kalinić: Ne vrijedim 50 miliona eura

Hrvatski fudbaler otvoreno

Kalinić: Ne vrijedim 50 miliona eura

Hrvatski napadač Nikola Kalinić ne žali što nije prešao u kinesku ekipu Tianjin Quanjian, ali poručuje da njegova budućnost u Fiorentini zavisi od trenera Paulo Souse.

Ovaj napadač je nedavno potpisao novi ugovor, a otkupna klauzula je 50 miliona eura. Kineski klub je namjeravao da aktivira tu klauzulu te su mu ponudili 10 miliona eura godišnju platu.

"Bila bi to gotova stvar da sam ja rekao 'da', čak iako nisam znao šta će klub reći. Fabio Cannavaro me je zvao u januaru, ali za mene je ta stvar bila rješena. Moram reći da nisam tačno znao kolika je ponuda, ali novac nije sve u životu. Tek prije godinu i pol dana sam kročio u ozbiljan fudbal i nisam to želio napustiti tako lako", rekao je Kalinić.

On je također dodao da smatra da ne vrijedi 50 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zaista mislim da ne vrijedim 50 miliona eura i mislim da niko neće platiti toliki novac za mene. Nisam tražio tu klauzulu, to je bio dogovor kluba i mog agenta", rekao je Kalinić.

Podsjetimo da je hrvatski fudbaler ove sezone odigrao 21 meč za ekipu Fiorentine u Seriji A te je postigao 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi