Kalinić otpisan u Atleticu, zna se gdje ide?

Hrvat mijenja sredinu

Kalinić otpisan u Atleticu, zna se gdje ide?

Hrvatski napadač Nikola Kalinić najvjerovatnije će se vratiti u Italiju, pišu tamošnji mediji.

Kalinić od ljeta 2018. godine nastupa za Atletico Madrid, no trener Diego Simeone više na njega ne računa, čemu u prilog idu i natpisi kako ne trenira sa saigračima već sam u teretani.

U madridskom klubu se Kalinić dosad nije uspio ozbiljnije nametnuti, danas kada su tu Diego Costa, Alvaro Morata i Joao Felix, mediji su uvjereni kako nema šta da traži na Wanda Metropolitanu i da će do kraja prijelaznog roka promijeniti sredinu.

Sljedeća stanica u Kalinićevoj karijeri će najvjerovatnije biti Italija, što se nameće i kao najbolja opcija, s obzirom da je upravo na Apeninima pružao sjajne partije noseći dres Fiorentine. Upravo su Viole voljne ponovo da ga dovedu, a u redu za njegove usluge stoje još Bologna, Sampdoria i Atalanta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije su Kalinića željeli dovesti još Espanyol te Ferencvaroš, no Il Messaggero tvrdi kako je Serija A daleko realnija opcija.

U proteklom sezoni Kalinić je za Atletico Madrid odigrao 17 utakmica u prvenstvu i pritom postigao dva pogotka, što je itekako loša statistika za jednog napadača koji je doveden iz Milana kao pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi