Luda ponuda Fenerbahcea: Žele dovesti trojicu igrača Basaksehira, a glavna meta je Edin Višća

Već su u kontaktu?

Luda ponuda Fenerbahcea: Žele dovesti trojicu igrača Basaksehira, a glavna meta je Edin Višća

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Višća svojim igrama ove sezone oduševio je sportsku javnost u Turskoj.

Višća je jedan od najzaslužnijih što se Basaksehir bori za titulu prvaka Turske, a prije nekoliko dana bh. reprezentativac je zvanično izabran za igrača sezone u Superligi.

O njegovom odlasku iz Basaksehira se dugo špekuliše, a mnogi vjeruju da će Višća nakon osam godina napustiti ovaj klub. Najveći interes za njega pokazao je Fenerbahce koji je totalno razočarao ove sezone u domaćem prvenstvu.

Fener želi da ovog ljeta itekako pojača ekipu koja će se naredne sezone vratiti u sami vrh. Najveća želja je Edin Višća s kojim su navodno već u kontaktu, ali također i još dvojica njegovih saigrača.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turski mediji prenose da su čelnici Fenerbahcea čak spremni da pošalju ponude za trojicu igrača Basaksehira u istom trenutku. Pored Višće na njihovoj meti su još Alexandru Epureanu i Mahmut Tekdemir.

Višća s Basaksehirom ima ugovor do ljeta 2020. godine, dok je Tekdemir vezan za klub do 2021. godine. To Fener želi iskoristiti ukoliko igrači ne produže saradnju, te su sigurni da će ih u tom trenutku Basaksehir ovog ljeta sigurno prodati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi