Saudijci okom, igrači skokom: Stigla je još jedna velika, ali i propala zvijezda

Čeka se zvanična potvrda transfera

Saudijci okom, igrači skokom: Stigla je još jedna velika, ali i propala zvijezda

Admin Čaušević

Prije godinu jedan od najboljih defanzivaca svijeta karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji. Već je stigao na arapsko polustrvo i pitanje je trenutka kada će zvanično biti predstavljen.

Avantura Kalidoua Koulibalyja u Chelseaju trajal je samo devet mjeseci. Nakon niza dobrih sezona u Napoliju defanzivac se odlučio na izazove u Premiershipu tako što je potpisao za Plavce i zadužio broj 26 kojeg je nosio čuveni John Terry.

Transfer dočekan uz veliku velika očekivanja jer je Senegalac bio na vidiku još nekih engleskih klubova i za Chelsea se činilo savršenim igračem da može pojačati odbranu uz rame Thiagu Silvu.

Nekoliko grešaka previše, malo hemije sa saigračima i puno turbulencija između klupe i kluba. Tako je Koulibaly izgubio svoju ulogu u projektu, postavši tek drugi izbor trojici trenera koji su se izmjenili prošle sezone.

Na kraju avantura nije dobro prošla i nakon samo godinu dana među Plavicma branič je prihvatio ponudu Al-Hilala i preselio se u Saudijsku Arabiju.

Oglasi

Službeno saopštenje dolazi uskoro, no igrač je u međuvremenu već stigao u Saudijsku Arabiju, spreman započeti novo poglavlje, što potvrđuju i snimci koji kruže internetom.

Niko prije godinu dana ne bi mogao zamisliti tako brzu parabolu u kuarijeri sjajnog 32-godišnjeg štopera.

Stigao je u Premier ligu kao jedan od najboljih defanzivaca dostupnih na tržištu, zahvaljujući iskustvu u Napoliju koje mu je omogućilo da se etablira na visokom nivou

Nakon ciklusa u italijanskom velikanu, odlazak u Premier ligu činio se kao prirodan nastavak njegove karijere. Umjesto toga, sve je krenulo po lošem i sada odlazi u hit ligu.

Koulibaly će "restart" tražiti u Saudijskoj Arabiji, kao i pojedini dosadašnji saigrači iz Chelseaja pošto će još nekoliko igrača sa Stamford Briega put arapskog polustrva.

Saudijci su očigledno i više nego ozbiljni da svoje prvenstvo učine jednim od najboljih na svijetu. Počelo je sa Ronaldom i Benzemom, a nastavlja se sa N'Golo Kanteom, Rubenom Nevesom, Koulibalyjem, Brozovićem i drugim...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi