Al Hilal lansirao "transfer bombu", a video najave ruši sve rekorde po broju pregleda

Navijači u transu

Al Hilal lansirao "transfer bombu", a video najave ruši sve rekorde po broju pregleda

Edmir Škorić

Portugalski reprezentativac Ruben Neves potpisao je za Al Hilal u Saudijskoj Arabiji.

Neves (26) je postao najskuplje prodati nogometaš u historiji engleskog Wolverhamptona, pošto je engleski premierligaški klub dobio 55 miliona eura na ime obeštećenja.

Portugalac je potpisao trogodišnji ugovor sa Al Hilalom, naravno jako bogat iako nema financijskih detalja. Ovo je tek početak velikih kupovina Al Hilala koji želi da odgovori Al Nassru (Cristiano Ronaldo) i Al Ittihadu (Karim Benzema) te da se uključi u borbu za titulu.

Al Hilal je prvobitno namjeravao dovesti Lionela Messija, nudio mu nestvarne cifre, ali je Argentinac odabrao Inter Miami, pa se klub morao zadovoljiti nešto manjim zvijezdama.

Ipak, navijači ovog slavnog saudijskog tima su u transu, padaju rekordi kada su u pitanju pregledi.

Oglasi

Tako je Al Hilalov zvanični Twitter nalog sakupio 145,5 miliona pregleda na objavu u kojoj su sinoć predstavili Nevesa. Pitanje je šta bi tek bilo da su objavili da dolaze Messi, Ronaldo ili Mbappe?!

Neves se u suzama oprostio od Wolverhamptona.

"Kakvo nevjerovatno putovanje sam prošao sa mnogo nevjerojatnih ljudi na tom putu, od ekonoma do kuhinjskog osoblja, osoblja na terenu do članova odbora, trenera i pomoćnika i medija, veliko hvala svakoj osobi s kojom sam imao priliku raditi."

Poslije toga je počeo plakati. Nakon nekoliko sekundi stanke, snimanje se nastavilo:

"Nema riječi kojima bih opisao našu svlačionicu s timskim duhom kakav nikada prije nisam iskusio. Onda sam postao kapiten prošle godine i to me učinilo tako ponosnim, ono što smo učinili ostat će zauvijek u historiji kluba.

Ne mogu vam dovoljno zahvaliti na dobrodošlici, ne mogu vam dovoljno zahvaliti na načinu na koji ste se odnosili prema meni, a posebno na načinu na koji ste prihvatili moju porodicu kao svoju."

Neves će u Al Hilalu sedmično zarađivati oko 350.000 eura. Novac je to koji se ne odbija...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi