Igrač od 50 miliona opleo po Pepu Guardioli: "Zbog njega mi mama nije dolazila na utakmice"
Kalvin Phillips nije dobio mnogo šanse od Pepa Guardiole - Obojica žale zbog toga.

Psihički ga je dotukao

Igrač od 50 miliona opleo po Pepu Guardioli: "Zbog njega mi mama nije dolazila na utakmice"

Eldar Ganibegović

Pep Guardiola poznat je kao trener koji je veliki perfekcionista. Zbog toga su ispaštali brojni igrači, a jedan od njih je i dečko kojeg je Manchester City platio 50 miliona eura.

U julu 2022. godine Manchester City je iz Leedsa doveo Kalvina Phillipsa. Cijena transfera iznosila je 50 miliona eura.

Engleski defanzivni veznjak nije se nikada nametnuo kao prva opcija kod Pepa Guardiole. Sve je to rezultiralo da u januaru ode na posudbu.

Povezivao se s klubovima kao što su Barcelona, Atletico, Palace i Newcastle. Na kraju je ipak izbor pao na West Ham United.

Dečko porijeklom s Jamajke dobijao je minute na kapaljku od Guardiole u Cityju. Zbog toga je sada dao vrlo iskrenu izjavu u kojoj je "oprao" španskog stručnjaka.

"Poslije Svjetskog prvenstva doživio sam najteži trenutak, kada je Pep izjavio da imam višak kilograma. Bio je u pravu, ali postoje različiti načini da se to kaže.

Oglasi

Pep je bio jako frustriran jer sam na kraju imao kilogram i po više od svoje ciljne težine. Bio je to veliki udarac za moje samopouzdanje i način na koji sam se osjećao u Cityju.

Ni moja porodica nije bila sretna zbog toga, posebno moja mama. Imala je frustracije i nije dolazila na moje utakmice jer nije voljela da me gleda na klupi", rekao je Kalvin Phillips, prenosi Mundo Deportivo.

Pep Guardiola: Žao mi je...

"Tako mi je žao zbog odluka koje sam donio s njim. Mnogo puta sam mu rekao da nije vrijedno sekunde ovo što sam uradio, činjenica da mu nisam dao minute.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako mi je žao. Ono što mogu reći je da tražim od igrača da imaju dobru ličnost, dobro ponašanje i on je savršen primjer toga.

Razlog je taj što imam ideju, vizualizujem tim i mučim se da ga vidim u pejzažu. To je sve. Ali nije da nisam zadovoljan s njim, veoma mi je žao", rekao je Guardiola na konferenciji za novinare.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi