Nekadašnji igrač Plavih za SportSport.ba

Kamber: Uvijek se rado sjećam perioda provedenog u Želji

Đorđe Kamber, bivši član Željezničara koji trenutno nastupa za Honved iz Budimpešte, smatra da izabranici Milomira Odovića nemaju velike šanse u večerašnjem susretu. 

"Sigurno da su šanse Željezničara večeras, po mom mišljenju, manje nego inače. Ferencvaroš je u zadnjem periodu veoma organizovana ekipa, sa veoma kvalitetnim igračima i veoma kvalitetnim trenerom. Već zadnjih pola godina su najbolja ekipa u Mađarskoj, što su pokazivali i u drugom dijelu sezonu. Gledao sam i posljednju utakmicu sa Holanđanima, gdje su pokazali izuzetnu fizičku spremu i igru, tako da je pred Željezničarom veoma teška utakmica. Pored toga što je Ferencvaroš kvalitetniji, nadam se da će Željo uspjeti da izboksuje povoljan rezultat za revanš u Sarajevu", riječi su Kambera na početku razgovora za SportSport.ba.

Kamber vjeruje da će tribine Groupama Arene biti ispunjene do posljednjeg mjesta, a dotakao se i navijača Ferencvaroša. 

"Nadam se da će biti pun stadion, prije svega da igrači Želje osjete jednu dobru atmosferu na najnovijem i najmodernijem stadionu u Mađarskoj. Navijači Ferencvaroša su ovdje najbolji, prave fenomenalnu atmosferu i dosta pomažu svojim igračima, kao i Manijaci. 

Njemački stručnjak Thomas Doll je čovjek kojeg smatra najzaslužnijim za razvoj Ferencvaroša.

"Ferencvaroš je izuzetno spremna ekipa, taktički i tehnički. Imaju fenomenalne igrače, a dosta tome je doprinijeo i trener Thomas Doll i stvarno djeluju dobro na terenu."

Tokom razgovora za SportSport.ba prisjetio se i perioda dok je nastupao za Željezničar. 

"Uvijek se rado sjećam tog perioda. Ekipa je bila odlična, fenomenalna generacija, ali nažalost tadašnja dešavanja nisu bila na ovom nivou što se dešava u Željezničaru. Ta ekipa nije imala podršku od Uprave kluba i da su tadašnji čelnici uspjeli bolje da se organizuju, mislim da sigurno ostavila bolji trag. Najveći žal mi je što nismo ostavili dublji trag u Željezničaru, jer smo stvarno imali dosta kvalitetnih igrača. Svi su bili fenomenalni momci, bila je super atmosfera u svlačionici, ali nažalost zbog svih dešavanja to nismo uspjeli prenijeti na teren."

Od bivših saigrača iz Željezničara sada se jedino čuje sa Omerom Joldićem i Edisom Mulalićem.

"Najviše sam u kontaktu sa Joldićem i Mulalićem, s kojima ću se vidjeti u Budimpešti. Često se čujemo i prenose mi sva dešavanja iz Sarajeva i Željezničara. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kamber je u ovom prijelaznom roku potpisao za Honved i sa novom sredinom je itekako zadovoljan. 

"Nažalost moj bivši klub je otišao u stečaj i bio sam prinuđen da promijenim sredinu. Potpisao sam za Honved iz Budimpešte i jako sam zadovoljan. To je mlada ekipa sa italijanskim stručnjakom na čelu koji ima veliki potencijal. Također, klub dobija novi sportski centar i stadion i tek ćemo u narednom periodu dostići viši nivo."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.