Ferencvaroš je kod kuće posljednji put izgubio od Chelseaja
Foto: EPA

Može li Željo napraviti podvig?

Ferencvaroš je kod kuće posljednji put izgubio od Chelseaja

Večerašnji protivnik Željezničara Ferencvaroš važi za tim koji pred svojom publikom u posljednje vrijeme bilježi gotovo izvanredne rezultate.

Ova ekipa je posljednji domaći poraz upisala još 10. augusta, kada ih je u prijateljskoj utakmici u Budimpešti savladao veliki Chelsea (2:1). Njiihovi domaći porazi se mogu nabrojati na prste jedne ruke, a posljednji put se to u jednoj zvaničnoj utakmici desilo 24.7.2014. godine, kada su također sa 2:1 izgubili od Rijeke.

Od tada je Ferencvaroš odigrao 27 utakmica pred svojom publikom, a slavio je čak 23 puta. Jedini klubovi koji su uspjeli neporaženi napustiti Groupama Arenu su Debrecen, Szolnoki, Paksi i Szombethelyi, koji su osvajali po bod.

Mnogi vole reći da tradicije postoje da bi se rušile, a bili bismo zadovoljni kada bi se ova domaća serija mađarskog kluba prekinula baš večeras. U taboru Željezničara su svjesni kvaliteta svog večerašnjeg protivnika i sasvim sigurno bi se zadovoljili i remijem sa golovima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti