Kamera snimila navijača Girone u najgorem trenutku, više nikada neće moći ući na stadion!

Užasne scene na meču protiv Real Madrida

Kamera snimila navijača Girone u najgorem trenutku, više nikada neće moći ući na stadion!

E. Čaušević

Real Madrid u utorak je doživio neočekivan poraz na gostovanju kod Girone (4:2) čime su se Kraljevi vjerovatno oprostili od odbrane titule. No, ono što je obilježilo ovaj meč jeste Vinicius Junior koji se ponovo žalio na rasističke povike s tribina, a iako mu niko ne vjeruje jedan snimak je pokazao da Brazilac govori istinu.

Girona je odigrala zaista nevjerovatnu utakmicu pred svojim navijačima i niko ni slutio nije da će uspjeti na takav način doći do pobjede protiv aktuelnih prvaka Španije i Evrope.

Meč karijere odigrao je napadač domaćeg tima Taty Castellanos koji je zabio čak četiri gola na ovoj utakmici i donio je Gironi nova tri boda.

Real Madrid je odigrao jednu od lošijih utakmica u ovoj sezoni i ponovo nije iskoristio kiks Barcelone koja je poražena sinoč protiv Rayo Vallecana. Razlika između ovih klubova ostala je 11 bodova, ali čini se da su se Kraljevi već oprostili od odbrane titule.

No, u centru pažnje nakon ove utakmice ponovo se našao Vinicius Junior koji je prema mišljenju španske javnosti zbog bezobraznog ponašanja zaslužio drugi žuti, odnosno crveni karton u ovom meču, ali ga nije dobio.

Nije prvi put da se Vinicius tako bezobrazno ponaša na terenu, no stiče se dojam kao da ga sudije ne smiju isključiti iz igre.

Oglasi

To je ponajviše zbog toga što se Brazilac konstantno žali na rasističke uvrede s tribina, pa čak i od protivničkih igrača. Mnogi su počeli vjerovati da Vinicius sve to preuveličava, no protiv Girone se pokazalo da to nije baš tako.

Naime, kamere su u direktnom prenosu početkom drugog poluvremena uspjele da snime navijača domaćih kako oponaša zvuk majmuna dok je Vinicius bio na svega nekoliko metara udaljenosti od njega.

Navijač Girone ni slutio nije da će ga kamera snimati baš u tom trenutku, a takvim sramotnim ponašanjem je sebi napravio ogroman problem. S tribina su se i u prvom poluvremenu čuli slični povici kada je Vinicius odgovorio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji pišu da će Girona žestoko kazniti navijača koji je na rasnoj osnovi vrijeđao Viniciusa i da će mu do kraja života zabraniti dolaske na utakmice ovog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti