Kamerunac će biti jedino pojačanje Arsenala u januaru
Kamerunski defanzivac bi do kraja januara mogao obući dres Topnika iz Londona i tako napraviti transfer karijere (Foto: EPA)

Nicolas N'Koulou seli na Emirates?

Kamerunac će biti jedino pojačanje Arsenala u januaru

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal će u januaru dovesti samo jednog fudbalera, a to će biti kamerunski defanzivac iz redova italijanskog Torina Nicolas N'Koulou.

Ovaj 28-godišnjak igra zaista dobro u dresu Torina ove sezone, a kako je odbrana Arsenala zaista katastrofalna, on bi je trebao učvrstiti do kraja sezone.

Kamerunac bi, prema navodima engleskih medija, trebao biti jedino pojačanje Arsenala tokom januara, a pravi budžet za pojačanja menadžer Unai Emery bi trebao dobiti tek narednog ljeta.

N'Kolou je stigao u Torino 2017. godine iz Lyona. Prvobitno je bio posuđen igrač, ali su ga "Bikovi" proteklog ljet otkupili za 3,5 miliona eura.

Ipak, ponuda iz Londona će sasvim sigurno biti mnogo veća. Torino očekuje barem 20 miliona eura i sve druge opcije su već u startu odbačene.

Prije Torina i Lyona kamerunski fudbaler je čak pet godina igrao za Marseille, a ranije je nastupio i tri godine za Monaco.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone je u dresu Torina zaista odličan. Odigrao je ukupno 20 utakmica za ovaj tim, a postigao je dva gola.

Tržišna vrijednost N'Koloua je 13 miliona eura. Torino će sigurno tražiti više od ove cifre, a ugovor ga za italijanski tim veže do juna 2020. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi