Dva igrača danas trenirala sa Posušjem, ubrzo potpisuju ugovore

Bivši igrač Veleža, te kamerunski internacionalac

Dva igrača danas trenirala sa Posušjem, ubrzo potpisuju ugovore

E. Oštraković

Nakon jednog poraza i jednog remija u nastavku sezone, uprava Posušja odlučila je da angažuje dva nova fudbalera kako bi ispunili zacrtani cilj.

Tako su danas sa ekipom Posušja trenirali Dejan Georgijević i Landry Kamga, te se uskoro očekuje da potpišu ugovor sa ekipom.

Georgijević je već poznat u Bosni i Hercegovini jer je igrao za ekipu Veleža iz Mostara iz kojeg je otišao u Sloveniju, tačnije u Domžale.

Prošlog ljeta je nastupao za ekipu SC Simba iz Tanzanije, a sada se vrača u bh. nogomet, te će karijeru nastaviti u Posušju.

U karijeri je Georgijević igrao za Spartak, Inđiju, Voždovac, Ferencvaroš, Partizan, Irtysh i već spomenute ekipe Veleža, Domžala i SC Simba.

Landry Kamga je kamerunski internacionalac koji i nije toliko poznat, barem ne kada je naša zemlja u pitanju.

Oglasi

Dobar dio svoje karijere proveo je u Hrvatskoj gdje je nastupao za tri kluba. Prvo je igrao za Daruvar iz kojeg prelazi u Mladost Zdralove.

Nakon toga ostvario je transfer u Rudeš, a sada će svoju karijeru nastaviti u ekipi Posušja.

Kamga igra na poziciji centralnog napadača i jasno je kakva očekivanja će od njega imati uprava i stručni štab njegovog novog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je riječ o stanju na tabeli Posušje se trenutno nalazi na 7. mjestu sa 24 osvojena boda, ali to je samo tri više od Igmana koji se nalazi u zoni ispadanja.

U narednom kolu na svom terenu dočekuju ekipu Širokog Brijega.

Top Komentari

Antikomunjara
Za ovim Georgijevicem je,kad je napokon otiso iz Velza, plako smao onaj srpski nacionalista sa Velezovog foruma ONLY:)On spocitava nekom malcu tamo da je nacionalista a kad covjek pogleda njegove komentare gdje podebljava imena Slavisa, Nemanja, Jovan i slicno-onda ti sve bude jasno.Malac mu se neda , svaka mu cast, kad i onakvih omladinaca ima a on -po svemu napisanom-ima barem 70ak godina.Jer se lik nacionalista koji se krije iza nakaradne "zvezde petokrake",sjeca stvari sa Velezovih tekmi iz 1960 i 1970ih.Znaci, teski djuturum.E on ima da poppizzdi kada procita ovo:)Cuj Georgijevic,koji "nije uspio ni u Tanzaniji":)Ali..zove se DEJAN,hahahahaha.Jada od njega kada cuje:)
1 0
Mostarac94
25 tekma u Veležu 6 golova malo jbga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi