Stadion se smijao sudiji Admiru Musiću, on potom autoritativno isključio igrača Posušja
Admir Musić isključio je Franu Maglicu nakon dva prekršaja nad Nemanjom Bilbijom

Novi crveni karton

Stadion se smijao sudiji Admiru Musiću, on potom autoritativno isključio igrača Posušja

M. Šljivak

Fudbaler Posušja Frane Maglica isključen je danas u utakmici protiv Zrinjskog koji se igra u Čitluku. On je u samo deset minuta napravio dva prekršaja nad Nemanjom Bilbijom i sudija Admir Musić mu je pokazao dva žuta i crveni karton te put u svlačionicu.

Frane Maglica ostavio je na cjedilu ekipu Posušja protiv Zrinjskog. U samo 10 minuta dobio je dva žuta kartona i morao je ranije pod tuš.

Oba puta Maglica je faulirao Nemanju Bilbiju. Prvo je u 25. minuti spriječio napadača Zrinjskog da krene prema naprijed, a prije nego što je fudbaler Posušja dobio žuti karton, desila se komična situacija.

Sudija Admir Musić je preskočio loptu, izgubio je potom ravnotežu i pao je, što je izazvalo smijeh kod prisutnih gledatelja.

Musiću nije bilo ništa smiješno. Autoritativno je ustao i pokazao je žuti karton Maglici.

Samo deset minuta kasnije Maglica ide pod tuš. Rukama je zaustavio Bilbiju na putu prema golu i za sudiju Musića nije bilo dileme. Drugi žuti karton i crveni.

Oglasi

Prednost igrača više Plemići koriste u 41. minuti. Na ubačaj Josipa Ćorluke mrežu Posušja pogađa Nemanja Bilbija za prednost od 1:0.

Ekipe su današnji meč počele u ovim sastavima:

Zrinjski: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Barišić, Memija, Sučić, Ilinković, Ivančić, Tičinović, Ćuže, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Kukić, Lučić, Pavlović, Marković, Roca, Maglica, Landeka, Z. Begić, Rozić, D. Begić, Jović.

Zrinjski juri ka novoj pobjedi kojom bi učvrstio prednost na vrhu tabele, a Posušju očigledno predstoji velika borba za opstanak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Od kako su im cifuti sponzor nekim cudom ultrasi vise ne nosaju kukasti ko trans, prodase se za par solda hahahah
6 2
E.Car
Da se razumijemo jučer je Igman dobio dva crvena i dva penala i sve su to zaslužili. Ali je sudija pored toga napravio dosta grešaka na štetu Igmana i to je dovelo do ovih stvari.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi