Zrinjski deklasirao Posušje uz neobičan hat-trick Nemanje Bilbije
Plemići igraju van svog stadiona, ali to ih ne zaustavlja u pohodu ka novoj tituli prvaka Bosne i Hercegovine

Uvjerljiva pobjeda

Zrinjski deklasirao Posušje uz neobičan hat-trick Nemanje Bilbije

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski danas je u Čitluku savladao Posušje s uvjerljivih 5:0 u susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Junak je ponovo Nemanja Bilbija koji je postigao tri pogotka. Sva tri je zabio glavom.

Zrinjski je domaću utakmicu protiv Posušja odigrao u Čitluku zbog radova na njihovom terenu u Mostaru. To međutim Plemićima nije smetalo da dođu do uvjerljive pobjede protiv skromne ekipe Posušja.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše ljepote. Nemanja Bilbija je prvi prijetio Kukiću, golman gostiju dobro brani, da bi zatim Posušaci u 35. minuti ostali s igračem manje nakon što je Frane Maglica dobio drugi žuti karton.

Samo šest minuta nakon što je sudija Admir Musić isključio fudbalera Posušja, Zrinjski dolazi do prednosti. Josip Ćorluka sjajno centrira, a Nemanja Bilbija je na pravom mjestu i pogađa za 1:0.

Nastavak donosi potpunu dominaciju Plemića i mreža Posušja je poprilično napunjena u današnjem meču.

Na drugi gol mostarskog kluba čekali se do 53. minute. Danas odlični Josip Ćorluka koristi jedan odbitak i pogađa mrežu Kukića za 2:0.

Oglasi

Zrinjski nije želio stati. Napadi su se redali, a u 74. minuti viđena je lijepa akcija za treći gol. Kiš je poslužio Marija Tičinovića, a ovaj lagano zabija za 3:0.

Nemanja Bilbija ponovo je na sceni u 76. minuti. Iskoristio je iskusni napadač fenomenalnu asistenciju Ismajlgecija i glavom ponovo pogađa za 4:0.

Posušje je imalo jednu jedinu šansu u finišu meča. Dominik Begić je pogodio stativu u 85. minuti meča.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 90. minuti. Nemanja Bilbija pogađa glavom za konačnih 5:0.

Zrinjski nastavlja s pobjedama i juriša ka novoj tituli prvaka. Plemići su vodeći s 45 bodova, a Posušje ima 24 boda i slijedi im borba za opstanak do kraja sezone.

Oglasi

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Zrinjski - Posušje 5:0

Zrinjski: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Barišić, Memija, Sučić, Ilinković, Ivančić, Tičinović, Ćuže, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Kukić, Lučić, Pavlović, Marković, Roca, Maglica, Landeka, Z. Begić, Rozić, D. Begić, Jović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baco
Čim neko pocne ozbiljnije da se brani ,sudije to razbiju sa crvenim kartonima.....Jbt i sudija i savez skupa.Majku mu kako su korumpirani
2 4
Mostarac94
Vrijeme je da vas Rođeni ugase i prekinu niz, vidimo se u srijedu komsije i ako vec setali po gradu dodjite nekad po danu ne morate bas ranit oko 4-5 ko uvijek
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti