Predsjednik Posušja je sada morao ući u svlačionicu: Njegov potez je sasvim jasan i opravdan!

Razočaran igrama ekipe i zalaganjem u nastavku sezone

Predsjednik Posušja je sada morao ući u svlačionicu: Njegov potez je sasvim jasan i opravdan!

Samir Mlaćo
Nogometaši Posušja jučer su teško poraženi od Zrinjskog sa čak 5:0. Plemići su dominirala i zadali Posušju velike probleme u borbi za opstanak.

Briljirao je Nemanja Bilbija koji je upisao hat-trick, a odbrana Posušja je u nekim situacijama je djelovala zaista smiješno.

Razočaran je bio i prvi čovjek kluba  Dario Sesar.

Sesar je istakao da on ne ulazi u svlačionicu, no ističe da je to sada mora učiniti. Naveo je da će treneri i nogometaši biti kažnjeni za partije u proteklom periodu.

“Kao predsjednik kluba gledam da što manje ulazim u svlačionicu, jer vođenje seniorske momčadi je prije svega posao trenera sa svojim pomoćnicima i sportskog direktora. Moj posao je da klub organizacijski i financijski besprijekorno funkcionira.

Kada dođe do sramoćenja imena i grba kluba, što ja vidim na početku proljetnog dijela prvenstva, i to nezalaganjem ekipe i ponašanjem pojedinaca posebno na utakmicama s HŠK Zrinjski Mostar i FK Velež.

Oglasi

Tada ja kao predsjednik HŠK Posušje ulazim u svlačionicu i povlačim jasne i odgovorne poteze. Svi igrači i stručni stožer kažnjavaju se s postotkom smanjenja plaće za naredni mjesec. Ako angažman bude na maksimumu kao što i priliči borbi za dres HŠK Posušje, ova odluka će se poništiti. Tu mogućnost već imate u narednom kolu pred našim navijačima“, rekao je Sesar jutros nakon sastanka i dodao.

“Pokažite da imate odgovornost!“.

Posušje trenutno ima 24 boda, u nedjelju dočekuje NK Široki Brijeg. Radi se o malom hercegovačkom derbiju koji će sigurno privući dosta pažnje.

Domaći nemaju pravo na novi kiks, dok gosti stižu da poprave utisak nakon poraza sinoć od FK Sarajevo 3:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje je u posljednjih pet utakmica upisalo tek jednu pobjedu i to protiv FK Sloboda 2:1.

Sloboda je upravo na posljednjem mjestu Premijer lige sa 20 bodova, Igman ima 21, a Tuzla City 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi