Ono što je Poljak sinoć rekao za stadion Galate je nezapamćena sramota, Turci traže žestoku kaznu!

Baš je pretjerao

Ono što je Poljak sinoć rekao za stadion Galate je nezapamćena sramota, Turci traže žestoku kaznu!

Endin Čaušević

Kopenhagen je sinoć bio na korak od pobjede u Istanbulu protiv Galatasarayja, ali je turski prvak u posljednjim minutama uspio izbjeći poraz. Ipak, glavna tema javnosti je golman danskog tima Kamil Grabara zbog svoje neprimjerene objave na Instagramu kojom je na sebe navukao gnjev javnosti u Turskoj, ali i šire.

Kopenhagen je odigrao odličnu utakmicu u Istanbulu i bio je na korak da osvoji tri boda na startu nove sezone Lige prvaka, no turski prvak se uspio nekako spasiti.

Gosti su poveli u 35. minuti kada je Elyounoussi pogodio za 0:1, dok je u 58. minuti Goncalves udvostručio prednost i činilo se tada da se Galata neće uspjeti vratiti.

Ipak, domaći tim je na krilima sjajne podrške došao do remija i to za dvije minute. Prvo je u 86. minuti Boey smanjio rezultat, dok je samo dvije minute kasnije Tete pogodio za 2:2 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Međutim, glavna tema nakon utakmice je neprimjerena objava golmana Kopenhagena koji je očito itekako bio razočaran zbog remija. No, način na koji je uvrijedio Galatasaray je zaista sramotan i nije ni čudo što je Grabara dobio žestoke kritike zbog toga.

Oglasi

"Zaslužili smo tri boda u toj us*anoj rupi, ali to je život, idemo dalje", napisao je poljski golman na Instagramu nakon što je završen meč u Istanbulu.

Image

Javnost u Turskoj je žestoko reagovala zbog takvog ponašanja Grabare koji je i pred samu utakmicu provocirao navijače Galatasarayja govoreći da je čuo kako Fener ima dosta bolje navijače.

"Izgledaju mi kao da su tek otkrili društvene mreže. Čuo sam da su navijači Fenerbahčea dosta bolji, imam prijatelja koji igra tamo i on mi je tako rekao", kroz osmijeh je rekao Grabara pred meč protiv Galatasarayja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jasno je koliko je bio razočaran zbog remija i činjenice da njegov tim nije došao do tri boda, ali takve sramotne objave su sigurno za svaku osudu.

Iz Turske traže da se i UEFA uključi u sve i kazni Grabaru zbog uvreda na račun Galatasarayja, a znajući kako se takvi istupi ne praštaju neće biti iznenađenje ukoliko Poljak na kraju zaista dobije kaznu koju je čini se i zaslužio.

Top Komentari

HamzaVojvoda
****.game usrani novinaru ne **** hole samo sirite mrznju stoko jedna. Rekao je usrana tekma a ne usrana rupa lazovcine
4 1
user1681500506
Kako izgleda prije bi se zvao grobar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi