Debitant je bio na pragu senzacije, ali opet Bellingham, nezapamćena drama u Istanbulu

Liga prvaka

Debitant je bio na pragu senzacije, ali opet Bellingham, nezapamćena drama u Istanbulu

Edmir Škorić

U srijedu su na programu mečevi 1. kola Lige prvaka, a u ranijem terminu od 18:55 sati odigrani su mečevi u Istanbulu i Madridu i viđene su fantastične nogometne predstave.

U Turskoj su navijači priželjkivali pobjedu favorizovanog Galatasarayja nad Kopenhagenom, no danski prvak je osvojio  bod (2:2). Galata je gubila čak 2:0 do samog kraja, no onda su došli do dva gola i do vrijednog boda.

Iako su domaći bolje otvorili meč, imali nekoliko dobrih prilika, Elyounoussi ih je šokirao golom u 35. minuti. I dok je Galata u nastavku tražila gol za izjednačenje, uslijedila je kontra, sjajna kombinacija Danaca u 58. minuti, a Goncalves na kraju postiže gol dok ga je već uveliko bio napustio Muslera.

U 73. minuti Jerte je dobio drugi žuti karton kod gostiju, koji su se potom morali braniti sa igračem manje. Dali su sve od sebe, ali nisu uspjeli. U 86. minuti Boey pogađa za 2:1, a onda volej Tete na ubačaj Zahe za 2:2 u 88. minuti. Krenuli su domaći potom svim silama po potpuni preokret, ali je ostalo 2:2.

U derbiju grupe A sastaju se Bayern i Manchester United večeras u 21h u reprizi kultnog finala iz 1999. godine.

Oglasi

Dosta uzbudljivo je bilo i u Madridu, gdje je Real na punom Santiago Bernabeuu ugostio Union Berlin. Njemački bundesligaš debituje u Ligi prvaka i već na startu bio je na korak od velikog boda, ali u samom finišu Real je došao do pobjede.

Kraljevi su bili veliki favoriti, no gosti iz Berlina našli su način da se u velikoj mjeri odbrane od silnih napada domaćih zvijezda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real je imao preko 25 udaraca prema golu, brojne šanse, Rodrigo je pogađao okvir gola, no lopta jednostavno večeras nije htjela u mrežu, sve dok Bellingham u zadnjim sekundama nije jednu odbijenu loptu spremio u mrežu.

Osim Reala i Uniona u grupi C se nalaze još Napoli i Braga, a oni svoj meč igraju večeras od 21 sat. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...cist crveni karton nije dao Penal Madridu,strasno kakvo sudjenje...ima li kraja ovim lopovlucima vise?...
6 4
Mostarac94
Jedan je Kraljevski klub !
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi