Hrvatska pokazala moć nad evropskim velesilama - Vatreni ugrabili najbolji mogući kamp u Njemačkoj

HNS napravio čudo

Hrvatska pokazala moć nad evropskim velesilama - Vatreni ugrabili najbolji mogući kamp u Njemačkoj

Midhat Šljivak

Hrvatski nogometni savez (HNS) odabrao je bazni kamp u kojem će reprezentacija biti smještena tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Odlučeno je da baza bude Neuruppin koji se nalazi u okolici Berlina.

Gradić Neuruppin odabran je kao bazni kamp reprezentacije Hrvatske za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. HNS je napravio sjajan potez jer će Vatreni moći uživati u boravku u resortu koji je u blizini gradova u kojima će se odigrati utakmice.

"Bazni kamp u Neuruppinu sastoji se od resorta Mark Brandenburg na obali jezera Rupiner, te pripadajućeg trening igrališta Volksparkstadion koje je udaljeno samo sedam minuta vožnje od hotela", piše HNS.

Neuruppin kamp gdje će biti smještena reprezentacija Hrvatske

Hrvatska je kamp ugrabila ispred brojnih drugih reprezentacija. Razmišljali su o tome još prošle godine jer su bili uvjereni da će igrati na Euru.

"Dužnost nam je omogućiti reprezentaciji najbolje moguće uslove. Tako smo još 2022. godine krenuli u proces", rekao je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić i dodaje:

Oglasi

Neuruppin su ugrabili ispred brojnih drugih selekcija

"Neuruppin je s razlogom bio jedan od najtraženijih kampova u katalogu UEFA. Raduje me što je naša logistika prestigla brojne druge reprezentacije. Geografski smo smo odlično pozicionirani i imamo odlične uslove za rad", rekao je Kustić.

Zlatko Dalić prezadovoljan kampom u Njemačkoj

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić prezadovoljan je kampom u Njemačkoj. Nije krio oduševljenje.

"Imam ogromno povjerenje u logistiku Saveza. Imali smo izvrsne uslove od Rusije do Dohe. Stekao sam vrlo pozitivan dojam o kampu na temelju analize koju sam dobio", rekao je Dalić i dodaje:

Hrvatski fudbaleri će imati najbolje moguće uslove za pripreme utakmica

"Kamp nudi ono čemu najviše težimo - odlične sportske uslove, te mirno i lijepo okruženje. Nećemo izgubiti puno vremena na putovanja i uvjeren sam da je Neuruppin pun pogodak", rekao je Dalić.

Neuruppin je udaljen 75 kilomentara od Olimpijskog stadiona u Berlinu, a Hamburg je udaljen 225, a Leipzig 227 kilometara. Idealan potez za Vatrene.

Oglasi

Raspored utakmica Hrvatske na Evropskom prvenstvu

Reprezentacija Hrvatske Evropsko prvenstvo počinje velikim derbijem protiv selekcije Španije. Ovaj susret igra se 15. juna od 18 sati u Berlinu.

Četiri dana kasnije, 19. juna od 15 sati Vatreni putuju u Hamburg. Protivnik u ovom duelu je selekcija Albanije.

Sobe u kojima će boraviti reprezentacija Hrvatske

Novi derbi ekipi Zlatka Dalića slijedi 24. juna. 227 kilometara dugo putovanje do Leipziga donosi im duel sa reprezentacijom Italije.

Kuglice nisu mazile selekciju Hrvatske, ali bez obzira na imena rivala Vatreni će definitivno biti favoriti za prolazak u nokaut fazu takmičenja.

Top Komentari

Leejunfan
Hrvatska je velesila, svima je čast ugostiti Hrvatsku.
3 1
BAJSJECAR1977
Kvadratni propadajo...kot država,pa tut u fuzbalu grejo počas u qrac...bojo pa smučal spet mal bolš
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi