Španci promijenili nadimak Hrvatima - Vatreni imaju još jače ime
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Marca ih hvali

Španci promijenili nadimak Hrvatima - Vatreni imaju još jače ime

Midhat Šljivak

Kuglice na žrijebu u Hamburgu spojile su danas selekcije Španije i Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj narednog ljeta. Španci izuzetno cijele Hrvate, pa su ih nazvali gladijatorima.

Španija i Hrvatska će međusobnim duelom 15. juna otvoriti takmičenje u grupi B Evropskog prvenstva. Bit će to sasvim sigurno pravi spektakl u Berlinu i duel dvije ponajbolje evropske selekcije u proteklih 15-ak godina.

Na Pirinejima itekako cijene selekciju Zlatka Dalića. Jasno, sve su oči uperene u Luku Modrića, a madridska Marca je Vatrene predstavila kao istinske gladijatore.

"Hrvatska je Luka Modrić i još desetorica", piše Marca o protivniku svoje reprezentacije na Euru i nastavlja:

"Generacija koju predvodi zvijezda Real Madrida imat će posljednje udisaje u Njemačkoj i to nakon što je na posljednja dva Svjetska prvenstva završila među četiri".

Oglasi

"Hrvatska nije samo Modrić. Ekipa je puna gladijatora koji daju sve za svoje boje. Pored Modrića, tu su Brozović, Kramarić i Vida od starijih igrača, ali i Joško Gvardiol, koji će biti kapiten kad Modrić ode", riječi su Marce.

Španci su još jednom pokazali da izuzetno cijene selekciju Hrvatske i nema dileme da će duel ovih selekcija biti istinski spektakl.

Pored ovih selekcija u grupi B su još selekcije Albanije i Italije.

Raspored utakmica selekcije Španije na EP

Crvena furija prvenstvo otvara 15. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv Hrvatske, a nakon ovog obračuna slijedi im još jedan ikonski duel.

Pet dana kasnije, 20. juna Španci će u Gelsenkirchenu igrati protiv aktuelnih prvaka Evrope Italijana, a 24. juna u Dusseldorfu slijedi duel s Albancima.

Španija je lagano došla do plasmana na Euro, ali često ova selekcija zna zabrljati u neočekivanom trenutku i zbog toga ih mnogi ne vide kao favorita za osvajanje prvenstva.

Podsjetimo, Španci su trostruki prvaci Evrope, a titule su osvajali 1964. 2008. i 2012. godine.

Oglasi