Mama Hercegovka, otac Slovenac, on igra za Njemačku, a zove ga Hrvatska: "Dobili smo poziv"
Foto - AFP

Ramšak još ništa nije odlučio

Mama Hercegovka, otac Slovenac, on igra za Njemačku, a zove ga Hrvatska: "Dobili smo poziv"

Midhat Šljivak

Robert Ramšak ime je 17-godišnjeg napadača Bayerna koji je postao prvak svijeta s kadetskom reprezentacijom Njemačke. Na talentovanog klinca oko je bacio i Fudbalski savez Hrvatske i žele ga u svojim redovima.

Robert Ramšak je 17-godišnji napadač Bayerna kojem se predviđa svijetla budućnost. Na talentovanog klinca bacio je oko Fudbalski savez Hrvatske i žele ga dovesti pod svoju zastavu.

Njegov otac Kristijan je Slovenac, majka je iz Hercegovine, Robert igra za Njemačku. U budućnosti bi njegov dres mogao biti kockasti jer su iz HNS-a već krenuli u akciju njegovog angažmana. Potvrdio je to njegov otac.

"Ko zna šta nosi budućnost. Ne odbacujem nijednu opciju", rekao je Kristijan Ramšak u razgovoru za Gol i dodaje:

"Zvali su nas, ali nismo ništa dogovorili. Prerano je za bilo kakve dogovore i sada mislimo samo na Njemačku. U budućnosti će biti kako će dragi Bog dati", riječi su Kristijana Ramšaka.

Oglasi

Robert Ramšak u dresu Bayerna (Foto: Eibner press / AFP)

Ramšak je s reprezentacijom Njemačke osvojio i Euro ove godine. Pobijedili su Francuze na penale, a on je s četiri pogotka bio najbolji strijelac turnira.

Francuze su dobili i u finalu Svjetskog prvenstva. Ponovo su penali presudili, a na ovom turniru 17-godišnji napadač je postigao dva pogotka.

Ugovor s Bayernom ističe mu na kraju ove sezone. Hrvatski mediji su ga selili u Hajduk i Ramšak stariji ne odbacuje mogućnost dolaska na Poljud.

"Imali smo kontakte preko menadžera. Treba vidjeti prvo šta će mu Bayern ponuditi. Svjesni smo da se nije lako probiti u prvi tim i vidjet ćemo kako se stvari razvijaju. Roberta porede s Thomasom Mullerom i kamo sreće da napravi takvu karijeru."

"Ništa ne odbacujemo. To je moguća opcija. Vidim da igračima koji su došli iz Bundeslige u HNL ide dosta dobro", navodi Ramšak.

Slovenci su također upoznati s kvalitetama ovog mladog fudbalera i vjerovatno će i oni krenuti u borbu za njega. NSBiH nije zainteresovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi