Katar je domaćin Svjetskog prvenstva, ali ova utakmica je dokaz da se nemaju čemu nadati
Foto - Screenshot

Poraz od Kanade i to lagan

Katar je domaćin Svjetskog prvenstva, ali ova utakmica je dokaz da se nemaju čemu nadati

M. Šljivak

Domaćin Svjetskog prvenstva 2022. godine, selekcija Katara, poražena je danas u prijateljskom meču od selekcije Kanade s 2:0.

Duel u Torontu odlučen je već nakon 13 minuta igre. Kanađani su odlično otvorili utakmicu i postigli su dva rana pogotka.

U vodstvo domaća selekcije stiže u četvrtoj minuti meča. Za 1:0 zabio je Clye Larin nakon asistencije Adekugbea.

Drugi pogodak stigao je u 13. minuti. Nakon duge akcije Jonathan David pogađa mrežu Katara za sigrunih 2:0.

Oglasi

Niko nije očekivao da će ovo biti konačan rezultat ovog meča. Bilo je određenih šansi na obje strane, ali su mreže u ostatku meča mirovale.

Treba istaći da je u ovom meču povredu zadobio Alphonso Davies. Zvijezda minhenskog Bayerna požalila se na povredu koljena i napustio je susret u 60. minuti meča.

To bi svakako mogao biti ozbiljan problem za Bavarce. Davies je ionako dugo vremena bio van terena i nikako ne može da uhvati pravi formu i ovo je još jedan u nizu problema.

Katar današnjim izdanjem ne može ponuditi previše na Mundijalu ove jeseni. Iako su domaćini ovakva igra ne obećava.

Ova selekcija otvorit će Svjetsko prvenstvo 20. novembra utakmicom s Ekvadorom, a u njihovoj grupi još su Senegal i Nizozemska.

Kanadu također čeka težak izazov. Ova selekcija nalazi se u grupi s Belgijom, Marokom i Hrvatskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi