Klub iz sela od 1600 stanovnika odigrat će utakmicu s učesnikom Svjetskog prvenstva u Kataru
Foto: Partizan Domaniža

Velika čast

Klub iz sela od 1600 stanovnika odigrat će utakmicu s učesnikom Svjetskog prvenstva u Kataru

Eldar Ganibegović

Ove godine na rasporedu nam je Svjetsko prvenstvo.

Bit će to prvi Mundijal koji se neće igrati u maju, junu ili julu, s obzirom na to da u tom periodu vladaju velike vrućine u zemlji domaćina, Kataru. Mundijal ćemo gledati na jesen, odnosno u novembru i decembru mjesecu.

Kao što je uobičajeno, tim zemlje organizatora, u ovom slučaju Katara, ima zajamčeno automatsko sudjelovanje, te će u A grupi odmjeriti snage s Ekvadorom, Senegalom i Holandijom.

Katar se već priprema za okršaj s tim protivnicima, budući da je fudbalska reprezentacija te zemlje od druge polovice juna na svojevrsnoj evropskoj turneji tijekom koje će odigrati niz neslužbenih prijateljskih utakmica.

Već je Katar igrao protiv sjevernoirske momčadi FC Linfield (0:1), belgijske momčadi Royal Antwerp (2:2), španske Mallorce (0:0) te talijanskih klubova Udinesea (2:1), Lazja (0:0 ) i Fiorentine (0:0).

Sudionik slovačke V. lige Severozapad uspio je napraviti nevjerovatan podvig, te će i TJ Partizan Domaniža sljedeće subote, 27. augusta, odigrati prijateljsku utakmicu s Katarom, prenosi sport.aktuality.sk.

DÁMY A PÁNI Tj Partizán Domaniža odohrá v Sobotu 27.8.2022 o 17:00 prípravný zápas vo Viedni a našim súperom bude...

Posted by Tj Partizán Domaniža on Monday, August 15, 2022

Momčad iz Horne Považa, sela s nešto više od 1.600 stanovnika, odmjerit će snage sa sudionikom Svjetskog prvenstva u fudbalu i to u Beču. 

Klub koji je u 1. kolu 5. lige skupine SZ slavio nad Chynoranom 3:1, u 2. kolu svladao Kvašov 2:1, da bi u uvodnom ogledu slovačkog Kupa ispao od Banove tek nakon jedanaesteraca odigrat će prijateljsku utakmicu u Beču s državom koja će krajem godine igrati na Svjetskom prvenstvu i ujedno biti domaćin turnira.

Koliko god zvučalo nevjerovatno, u fudbalu je sve moguće.

Top Komentari

Mostarac94
Tu su negdje i kvalitetom
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi