U23 reprezentacija naših komšija razbila domaćina Svjetskog prvenstva

Katar nemoćan

U23 reprezentacija naših komšija razbila domaćina Svjetskog prvenstva

Eldar Ganibegović

Početak Svjetskog prvenstva nam se bliži.

Turnir će se odigrati od 20. novembra do 18. decembra u Kataru koji se već priprema za nastup na smotri najboljih svjetskih selekcija, iako oni u taj red definitivno ne spadaju.

U utorak je Katar u Austriji trebao odmjeriti snage s reprezentacijom Bolivije. Međutim, južnoamerička reprezentacija nije mogla konkurisati, pa ih je u posljednji trenutak zamijenila hrvatska U23 reprezentacija.

Moglo bi se činiti da će se momčad koja će za nekoliko sedmica igrati na Svjetskom prvenstvu moći nositi s još neiskusnim igračima, pri tome nabrzinu skupljenim. Ipak, Katarani nisu pokazali ništa protiv naših komšija i poraženi su s 3:0.

Vrijedi istaći kako su na stadionu u Wiener Neustadtu domaćini Svjetskog prvenstva nastupili u najjačem mogućem sastavu. No, izabranici Felixa Sancheza nisu imali puno za reći, a pogotke za Vatrene postigli su Sandro Kulenović, Tonio Teklić i Josip Mitrović.

Stoga, malo prije Svjetskog prvenstva, Katar ima puno prostora za napredak. Mrlju, barem djelomično, mogu ukloniti u petak. Tada će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, a suparnik će im biti još jedan sudionik Svjetskog prvenstva, Kanada. Četiri dana kasnije čeka ih duel s Čileom.

Podsjetimo, Katar će igrati u grupi A Svjetskog prvenstva s Holandijom, Senegalom i Ekvadorom.

Top Komentari

SarajFK
Ne zanimaju nas nasi neprijatelji, okupatori i izdajnici!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi