Skandal "preko bare": Učesnik Mundijala u Kataru odbio igrati utakmicu!

Protivnici Vahinog Maroka

Skandal "preko bare": Učesnik Mundijala u Kataru odbio igrati utakmicu!

E. Ganibegović

Reprezentativci Kanade odbili su igrati prijateljsku utakmicu s Panamom, a razlog je novac, odnosno premija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar. 

Fudbalski savez Kanade je predložio da igrači dobiju 10 posto od 10 miliona dolara koliko su Kanađani dobili za plasman u Katar. Međutim, igrači smatraju da je ova cifra premala i traže 40 posto novca od premije koja bi bila podijeljena između 33 fudbalera.

Ova odluka se dala naslutiti i ranije, s obzirom na to da su odbijali trenirati.

Igrači i savez sastali su se u subotu navečer nakon što je objavljen protest, ali nikakav pomak naprijed se nije dogodio.

"Kanada je jako razočarana odlukom muške ekipe da večeras ne igraju utakmicu", rekao je Nick Bontis, predsjednik Fudbalskog saveza Kanade.

Igrači su se ispričali svojim navijačima, kao i igračima, navijačima, osoblju i savezu Paname zbog otkazivanja utakmice.

"Došlo je vrijeme da zauzmemo stav o budućnosti fudbala u Kanadi. Želimo sarađivati s našom organizacijom, ali odnos je godinama napet", napisali su u saopštenju.

Podsjetimo, Kanada će na Svjetskom prvenstvu zaigrati nakon punih 36 godina i to u grupi F zajedno s reprezentacijama Belgije, Hrvatske i Maroka kojeg s klupe predvodi naš Vahid Halilhodžić. 

Top Komentari

Zeleni_zub
I nas Asmir pravi Kanadjanin
0 8
Arnel925
To je kad sirotinji daš malo para da pomirisu onda bi oni sve ?
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi