Kane u Bayernu? Bavarci ništa ne prepuštaju slučaju
FOTO: EPA

Dolazi ovo ili naredno ljeto

Kane u Bayernu? Bavarci ništa ne prepuštaju slučaju

Adnan Beganović

Harry Kane, engleski napadač, najvjerovatnije će pojačati Bayern. No, još uvijek se ne zna kada - da li ovog ili narednog ljeta?

Engleski reprezentativac i napadač Tottenhama, Harry Kane, velika je želja njemačkog prvaka Bayerna.

U nekoliko posljednjih mjeseci mnogo se špekuliše o Kaneovom transferu u Bayern, međutim do danas posao nije završen.

Naime, problem pravi Tottenham, odnosno visina obeštećenja od 100 miliona eura što Bavarci u ovom trenutku ne žele platiti.

Navodno su iz njemačkog giganta spremni za Kanea popularnim Pijetlovima platiti 60 miliona eura što je sasvim solidan iznos kada se uzme u obzir to da engleskom napadaču za godinu dana ističe ugovor.

Oglasi

Ukoliko Tottenham ne prihvati Bayernovih 60 miliona eura, u njemačkom klubu su spremni Kanea čekati do narednog ljetnog prelaznog roka kada bi ga doveli besplatno.

A, u međuvremenu Bavarci se spremaju za takav scenarij, odnosno krenuli su u potragu za fudbalerom koji će do Kaneovog dolaska predvoditi napad, a za godinu dana biti njegova zamjena.

Navodno su i pronašli takvog igrača, a radi se o napadaču Werdera, 30-godišnjem Niclasu Fullkrugu, koji je sa 16 pogodaka u prošloj sezoni bio prvi topnik Bundeslige.

Navodno, za njegovim uslugama je zainteresiran i Bayer Leverkusen s kojim su ga njemački mediji u posljednje vrijeme povezivali, ali i njemu je draža opcija Bayern, što je i sasvim logično.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Fullkrug je za Werder ugovorom vezan do ljeta 2025. godine, no u ovom klubu su ga spremni prodati za "pristojan" novac.

Na kraju dodajmo da je Fullkrug prije dolaska u Werder nastupao za Hannover, a u karijeri je još branio boje Nuremberga i Furtha.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Glupost, prvo vec su davali 80 miliona plus bonuse, a drugo ako kane dode sljedece godine ove ce trazit nekog na posudbu a ne kupovinu fulkruga! Informisi se malo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi