Kane: Kunem se u život moje kćerke da su pogriješili

I dalje vjeruje da će nadmašiti Salaha

Kane: Kunem se u život moje kćerke da su pogriješili

E. Čaušević

Do kraja sezone u engleskom Premiershipu ostalo je još pet kola i sigurno je da će veoma uzbudljivo biti u borbi za najboljeg strijelca u Engleskoj.

Na prvom mjestu najboljih strijelaca nalazi se Mohamed Salah koji je u dosadašnjem dijelu sezone postigao čak 29 golova, a u narednih pet kola imat će priliku da popravi svoj učinak ukoliko se oporavi od povrede. Iza njega je Harry Kane koji je bio van terena nekoliko utakmica i trenutno ima pet golova manje u odnosu na igrača Liverpoola.

Ipak, Kaneova prednost je što Tottenham ima jednu utakmicu manje u odnosu na Redse, te će do kraja sezone odigrati još šest mečeva. Kane je za BBC izjavio da vjeruje da na kraju može biti najbolji strijelac u Engleskoj i da ima snage da u ovoj borbo pobijedi sjajnog Egipćanina.

"Još uvijek vjerujem da mogu biti najbolji strijelac i biti bolji od Salaha. Ima još dosta utakmica i maksimalno sam fokusiran. Naravno da ne mogu kontrolisati ono što on radi na terenu, ali na meni je da se potrudim maksimalno što mogu, pa ćemo vidjeti na kraju ko će biti na tronu", rekao je Kane, te se dotakao gola protiv Stokea koji je na kraju priznat Eriksenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kunem se u život moje kćerke da sam dirao loptu prije nego što je ušla u gol, ali očito je da tu više ne mogu promijeniti ništa. Priznali su mi gol, pa su to promijenili. Jednostavno moja riječ protiv njihove i na tome će ostati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije