Meksikanci biranim riječima predstavili Edina Džeku
Sprema li se transfer koji bi šokirao svijet fudbala? Edin Džeko je poznat kao čovjek koji je najjači u teškim izazovima, a u Meksiku je svaka utakmica pravi izazov (Foto: EPA)

Vjeruju u transfer u Monterrey

Meksikanci biranim riječima predstavili Edina Džeku

Midhat Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (31) povezuje se sa prelaskom u redove meksičkog Monterreya.

ESPN je prije nekoliko dana objavio kako bi meksički tim rado vidio iskusnog bh. napadača u svojim redovima, a mediji u ovoj zemlji su svojim čitaocima prethodnih dana približili ime Edin Džeko.

Za Meksikance je Edin bez ikakve dileme gol-mašina. Tvrde da se radi o jednom od najboljih napadača Evrope koji je prava noćna mora za golmane i koji bi bio idealno pojačanje za Monterrey.

Međutim, ovaj tim se našao u problemu. Meksički mediji tvrde kako će biti jako teško uvjeriti Džeku da im se pridruži, ali da će rukovodstvo Monterreya učiniti sve da to napravi do kraja januara.

Također, problem predstavlja i obeštećenje. Za sada Monterrey ne može platiti 20-ak miliona eura koliko bi Roma tražila za usluge bh. reprezentativca, te će morati na druge načine da pokušaju ostvariti transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Meksikanci također tvrde sa Džeko nema šta izgubiti sa ovim transferom. Činjenica je da bi bio prva zvijezda u ovoj zemlji je ono čim ga misle privući, a mogu izdvojiti i pristojnu platu od četiri-pet miliona eura po sezoni.

Biće svakako veoma interesantno vidjeti šta će se dešavati u narednom periodu i hoće li doći do ovog neočekivanog transfera. Za sada su šanse male, ali bilo je i većih iznenađenja u svijetu fudbala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti