"Umro si za mene": Navijač Tottenhama nije mogao podnijeti Kaneov odlazak

Uništio dres Spursa

"Umro si za mene": Navijač Tottenhama nije mogao podnijeti Kaneov odlazak

Edmir Škorić

Harry Kane je napustio Tottenham i prešao u redove njemačkog prvaka Bayerna. Mnogi navijači londonskog kluba ne mogu da shvate odluku 30-godišnjeg reprezentativca Engleske, a neki se nikako ne mogu pomiriti s činjenicom da ga više neće gledati u najdražem dresu.

Kane je cijelu karijeru praktično proveo u Londonu, ali nikada nije osvojio trofej i to je bio jedan od razloga da ovog ljeta potpiše za Bayern. Bavarci su ga doveli za preko 100 miliona eura, što i nije malo novca s obzirom da je riječ o igraču koji je bio u posljednjoj godini ugovora sa Spursima.

Ono što izaziva ekstazu u Minhenu posebno pogađa navijače Tottenhama. Izgubili su kapitena i svog idola te uzora. Ne samo navijači, nego i neki stručnjaci i bivši igrači više ne razumiju odluku Kanea.

Tuga jednog navijača Tottenhama pretvorila se u bijes, pa je odlučio da uništi Kaneov dres i objavi snimak na Twitteru.

On je podijelio video kako uništava svoj dres Tottenhama s brojem 18 Harryja Kanea. Prvo ga bez ljubavi baci na tlo, zatim otvori bocu kečapa i isprazni je preko bijelog dresa. Zatim ga polije čokoladnim napitkom i do kraja uništi.

Oglasi

"Moj djed mi je kupio ovaj dres neposredno prije nego što je umro. Bio je ratni zarobljenik tokom Drugog svjetskog rata i umro je nekoliko kilometara od White Hart Lanea", rekao je ogorčeni navijač.

On je potom dodao kako je Kane nakon odluek da pređe u Bayern umro za njega i da ga više ne može poštovati.

Kane je u dresu Tottenhama odigrao 435 utakmica i postigao je 280 golova i samim tim je najbolji strijelac u historiji kluba.

"Pozdrav svima. Htio sam biti prvi koji će reći vama, navijačima Tottenhama, da danas odlazim iz kluba. Jasno, puno emocija prolazi kroz mene. Tužan sam jer napuštam klub u kojem sam proveo gotovo 20 godina svog života - od 11-godišnjeg dječaka do 30-godišnjeg muškarca.

Oglasi

Izvršni direktor bavarskog giganta Jan-Crhistian Dreesen navodi kako je ovaj potpis ispunjenje sna za klub.

"Bio je ovo dugotrajan proces i sada smo presretni što će Harry Kane obući dres Bayerna. On nam je bio san od samog početka, uklapa se u DNA kluba po kvalitetu i karakteru. Vrhunski napadači su uvijek bili bitan faktor u najvećim trijumfima kluba i uvjereni smo da će Kane nastaviti uspješnu priču ovdje. Naši navijači mogu biti sretni što će gledati jednog od najboljih napadača svih vremena."

Sam engleski napadač je istakao veliko zadovoljstvo što je stigao u Bayern.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Izuzetno sam sretan što sam dio Bayerna. Ovo je jedan od najvećih klubova na svijetu i uvijek sam govorio da se želim okušati na najvećem nivou. Ovaj klub ima pobjednički mentalitet i odličan je osjećaj biti ovdje", rekao je Kane.

Englez je večeras debitovao za Bayern, ali neće debi pamtiti po dobrom. Kane je ušao u nastakvu, a Bayern je od Leipziga izgubio sa 3:0 i ostao bez prvog trofeja u sezoni, Superkupa Njemačke.

Top Komentari

user1582313666
Duša draga kao da ga zena ostavila haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti