Harry Kane već satima prolazi kroz dramu, s Englezom se igraju kao sa ping-pong lopticom!

Hoće li preći u Bayern?

Harry Kane već satima prolazi kroz dramu, s Englezom se igraju kao sa ping-pong lopticom!

Admin Čaušević

Harry Kane čeka dopuštenje Tottenhama da odleti u Njemačku na ljekarski pregled u petak prije potencijalnog prelaska u Bayern. Nakon što je Kaneu rečeno da je postignutog dogovor između klubova Englez je odlučio ponudu.

Inostrani mediji prenose da je 30-godišnjak jutros otputovao u zračnu luku Stansted kada mu je rečeno da ne leti za Minhen

Kane je na kraju nije ušao u avion i trenutno se nalazi u porodičnoj kući koja je u blizini luke i čeka dozvolu za let.

Postoje indicije da je Tottenham pokušavao napraviti izmjene u ugovoru u posljednjem trenutku, međutim Sky Sports izvještava da to nije slučaj.

Kao što je poznato Bayern je spreman platiti Tottenhamu 100 miliona eura za Kanea, a sa bonusima bi taj iznos porastao na 120 miliona što bi bio klupski rekord.

Oglasi

Kaneu je preostala još jedna godina ugovora sa Tottenhamom, bez naznaka da će obnoviti ugovor, smatraju da je dogovor o transferu najbolji "najgori mogući scenarij" za ovaj klub.

Neki u Engleskoj su skeptični po pitanju Kaneovog odlaska u Bayern, prije svih to se odnosi na Micheala Owena koji se oglasio na Twitteru.

"Znam da je Bayern veliki klub i imam puno poštovanja. Ali da sam Kane, ostao bih. Nije neki uspjeh tamo osvojiti trofej. Razumio bih Real Madrid, ili jedan ili dva vrhunska kluba iz Premier lige. Postati najbolji strijelac Premier lige u historiji veći je uspjeh nego osvojiti naslov prvaka u zemlji u kojoj ligom dominira jedna ekipa", poručio je Owen.

Trenutni rekord Premier lige po golovima drži napadač Alan Shearer. Bivši napadač zabio je 260 golova za Blackburn Rovers i Newcastle United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kane, koji bi u Minhen doveo suprugu Katie i troje djece, trenutno je na 213 golova. Nedostaje mu 47 golova koje bi mogao postići u dvije dobre godine u Tottenhamu.

Gotovo cijelu karijeru proveo je u Tottenhamu, ali nikada nije osvojio nijedan trofej i zbog toga mnogi vjeruju da je došlo vrijeme da napravi iskorak u karijeri.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
Demantovali su Spurdi tu vijest. Tek u 13:00 ika slobodno vrijeme za poljetanje. Ali pokusavaju i Spursi da uticu, da se dobije dozvola za poljetanje kako bi se do 3 mogao registrovati za sutrasnji supercup.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije