Kane: Želim da budem najbolji fudbaler na svijetu
Foto: EPA

Napadač Tottenhama

Kane: Želim da budem najbolji fudbaler na svijetu

D. Rakanović

Napadač Tottenhama Harry Kane izjavio je da želi postati najbolji fudbaler na svijetu. 

Kane je postigao 29 pogodaka u protekloj sezoni zbog čega je dobio Zlatnu loptu, nagradu namjenjenu najboljem strijelcu Premier lige koju dobija drugu godinu zaredom.

"Mislim da sam se donekle dokazao u Premier ligi, a sada mi slijedi borba na međunarodnoj sceni. Želim da budem jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbaler na svijetu. Svjestan sam da sam trenutno daleko od toga, ali motivisan sam željom da uspijem van granica svoje domovine. Svakim danom radim sve više, tako da rezultate tek očekujem. Uostalom imam 23 godine, mislim da imam još par godina da ostvarim svoje ambicije", rekao je Kane uoči utakmice reprezentacije Engleske sa Škotskom. 

On je priznao da ima uzora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Cristiano Ronaldo je neko na koga se ugledam. Veliki je uzor, fantastičan igrač. Imao je uspjeha sa klubom i reprezentacijom. Ko ne bi želio da osvoji Ligu prvaka i Evropsko prvenstvo?! Ipak, koliko god neko individualno bio dobar, neke stvari su i do saigrača. Morate igrati u timu koji ima šampionske ambicije", rekao je Kane. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi