Harry Kane rame uz rame sa legendama Premier lige
Foto: EPA

Fenomenalni napadač Spursa

Harry Kane rame uz rame sa legendama Premier lige

Sjajni napadač Tottenhama Harry Kane je na utakmici protiv Leicestera (6:1) postigao čak četiri pogotka.

Zahvaljujući njima, Kane je stigao do brojke od 26 golova u sezoni i izbio na prvo mjesto liste strijelaca u Premier ligi ispred Lukakua (24).

Osim toga, Kaneu je pošlo za rukom da napravi nešto što su do sada uspijevale samo najveće legende engleske lige.

Kane je postao tek peti igrač u historiji Premier lige (od 1992.) koji je postizao 25+ golova dvije sezone uzastopno. Prethodno su to činili velikani poput Robbiea Fowlera, Alana Shearera, Thierryja Henryja i Robina Van Persieja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U prošloj sezoni je Harry Kane završio kao prvi strijelac Premier lige sa 25 pogodaka ispred Jamieja Vardyja (24), a na najboljem je putu da i ove sezone ponovi veliki uspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi