Kante od uprave Chelseaja ima samo jedan zahtjev i od njega zavisi hoće li ostati u klubu

Šta će se desiti?

Kante od uprave Chelseaja ima samo jedan zahtjev i od njega zavisi hoće li ostati u klubu

Esmer Oštraković

U posljednjih nekoliko dana pojavile su se špekulacije oko Kantea, a razlog je njegovo navodno napuptanje Chelseaja.

Tako su engleski novinari imali nekoliko verzija priče, od te da Chelsea više ne želi Kante, pa do toga da Kante traži da ide iz kluba.

Pojavile su se tada i informacije kako su dva kluba zainteresovana za dovođenje ovog nogometaša, a navodno se radi od Tottenhamu i Arsenalu.

Kako su tada prenijeli engleski mediji Kante ne želi da ide iz Londona, te bi za njega savršeno bilo da ode u jedan od ova dva kluba. Ali veliko je pitanje da li on želi da ide iz Chelseaja.

Izvori bliski klubu iz Londona prenijeli su informaciju kako Kante itekako želi ostati u klubu, ali da odluka na upravi Chelseaja.

Kante koji ima 31 godinu od uprave svog kluba traži samo jedno, a to je dugoročan ugovor, što do sada nije bila praksa sa igračima starijim od trideset godina.

Ukoliko mu ne ponude dugoročan ugovor, teško će Kante ostati u ovoj ekipi i naredne sezone, posebno jer mu ugovor ističe na kraju aktuelne sezone.

On će tako postati slobodan igrač, a već u januaru može početi sa pregovorima sa klubovima koji nisu iz Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kante za Chelsea nije igrao od augusta, a pred jučerašnju utakmicu protiv Milana zadobio je povredu leđa, te nije bio u rosteru.

Ostaje da vidimo da li će uprava Chelseaja ispuniti zahtjev Kantea, te da li će ovaj sjajni nogometaš ostati u svom trenutnom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi