Kante propustio jučerašnji trening Chelseaja jer je zabrinut za vlastitu sigurnost

Dobio dozvolu Franka Lamparda

Kante propustio jučerašnji trening Chelseaja jer je zabrinut za vlastitu sigurnost

Francuski vezni fudbaler i jedan od najvažnijih igrača Chelseaja N'Golo Kante propustio je jučerašnji trening svog tima. 

Podsjetimo, Plavci su se vratili prekjučer na trening nakon više od dva mjeseca pauze zbog pademije Covid19.

Kante se uredno javio treneru Franku Lampardu i prisustvovao treningu, ali nakon istog je zamolio legendu Plavaca da ga oslobodi treninga u srijedu jer je zabrinut za sigurnost. Lampard mu je na kraju dao odobrenje da trenira od kuće.

Inače, 29-godišnji veznjak je bio povrijeđen i na teren se vratio pred samu suspenziju sezone.

Još uvijek ima mnogo nepoznanica o čimbenicima rizika povezanih s koronavirusom, ali podaci Ureda za nacionalnu statstiku Velike Britanije ukazuju na to da tamnopute
žene i muškarci imaju gotovo dvostruko veću vjerovatnoću da će umrijeti od Covida19.

Dodajmo i to da se Kante tokom 2018. godine srušio u trening centru Chelseaja i to pred saigračima zbog čega je propustio susret protiv Manchester Cityja koji je uslijedio. Kasnije kardiološke prertrage ustanovile su da nema razloga za brigu kada je u pitanju srce.

On je inače izgubio starijeg brata zbog srčanog udara i to pred početak Mundijala 2018. godine. Također, izgubio je i oca i to kada je imao svega 11 godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svemu za kraj dodajmo i podatak da je jučerašnji trening Chelseaja propustio i Callum Hudson-Odoi zbog bolesti.

Chelsea se prije prekida prvenstva nalazio na 4. poziciji u Premier ligi sa 48 osvojenih bodova nakon 29 odigranih utakmica.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi