Prvo su mu rekli da traži novi klub, a sada mu dali novi ugovor

Caballero ostaje u Chelseaju

Prvo su mu rekli da traži novi klub, a sada mu dali novi ugovor

E. Čaušević

Pandemija koronavirusa itekako je promijenila način razmišljanja mnogih evropskih klubova.

Jasno je da će klubovi itekako biti finansijski pogođeni, te da će skoro svi odbaciti planove koje su imali za ljetni prelazni rok. To su čelnici Chelseaja već demonstrirali jer su počeli da potpisuju nove ugovore s igračima za koje se vjerovalo da sigurno ovog ljeta napuštaju Stamford Bridge.

Među njima je i iskusni argentinski golman Willy Caballero koji ima s Plavcima ugovor do kraja ove sezone. Svi su bili sigurno da ovaj 38-godišnjak napušta Chelsea na kraju sezone, ali se to neće desiti.

Engleski klub danas je saopštio da je Caballero potpisao novi ugovor, te da će ostati na Stamford Bridgeu do kraja naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretan sam što smo postigli dogovor i privilegija je biti dio ovog kluba. Ovo je težak period za sve nas i sretan sam što sam dobio šansu da ostanem ovdje", izjavio je Caballero nakon što je produžio ugovor.

Nije tajna da su u Chelseaju još u januaru poručili Caballeru da neće dobiti novi ugovor i da može tražiti novi klub, ali zbog novonastale situacije sve se preokrenulo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi