Bivši golman Sarajeva potpisao za velikana iz Italije

Danas zvanično predstavljen

Bivši golman Sarajeva potpisao za velikana iz Italije

Esmer Oštraković

Golman koji je nekada branio boje FK Sarajevo, danas je predstavljen kao novo pojačanje Palerma. Radi se o mladom Adnanu Kanuriću koji je pojačao tim iz Italije.

Mladi golman ima sjajnu karijeru, barem kada je riječ o klubovima u kojima je boravio, ali nikada nije imao previše prilike za igru.

Kanurić je bio golman Nottingham Foresta, a sada je napravio novi sjajan transfer i karijeru nastavlja u Palermu.

Palermo se trenutno takmiči u drugom rangu fudbala u Italiji, a nakon tri odigrana kola imaju sedam bodova na svom kontu.

Osim što je bio član Nottingham Foresta, Kanurić ima još iskustva na Otoku jer je dvije godine bio član Stoke Cityja.

Oglasi

Nakon toga prešao je u slovački SKF Sered, a odatkle je stigao u našu zemlju, tačnije u FK Sarajevo.

Na Koševu gotovo i da nije dobio priliku, pa je ostao bez kluba.

Kanurić je rođen u Linzu (Austrija), a u tri navrata upisao je nastupe za mladu reprezentaciju naše zemlje.

Kanurić je ponikao u LASKU, branio za mlade selekcije ovog kluba, a nakon toga nosio i dres Salzburga, te Fortune Koln u Njemačkoj.

Top Komentari

Jose2
Na osnovu čega je Palermo velikan?
1 2
zlokotlokrp
Nije tačno da nije dobio šansu u Sarajevu, bio je prvi izbor ali je primao pacerske golove i nakon par utakmica je stigao na klupu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi