Kanurić sa Koševa otišao u Premier ligu Engleske, a sada mu se desio još jedan neočekivan transfer

Mladi golman pred novim izazovom

Kanurić sa Koševa otišao u Premier ligu Engleske, a sada mu se desio još jedan neočekivan transfer

S. Mlaćo
Nekadašnji golman FK Sarajevo Adnan Kanurić nedavno je napravio sjajan transfer. Naime, Kanurić je potpisao za člana engleske Premier lige Nottingham Forest.

Bio je to pomalo nevjerovatan transfer jer se Kanurić za minutažu nije izborio ni na Koševu. Ipak, nije se dugo zadržao ni u Nottinghamu, pa ga je klub odlučio poslati na posudbu.

On će u narednom periodu braniti boje Oxford Cityja, koji je član Nacionalne lige, odnosnog šestog ranga u Engleskoj.

Tamo će sigurno imati priliku za veću minutažu. Ovaj klub je potvrdio dolazak Kanurića.

🧤We're delighted to announce the signing of Goalkeeper Adnan Kanurić on loan from Premier League side Nottingham Forest ...

Posted by Oxford City Football Club on Saturday, February 4, 2023

"Za zadovoljstvom objavljujemo da je na posudbu iz Premier lige stigao Adnan Kanurić. Dobro nam došao“, stoji u objavi Oxforda.

Oglasi

Kanurić je već branio na Otoku, odnosno bio je dvije godine član Stoke City, prije nego što je prešao u slovački SKF Sered, odakle je stigao u FK Sarajevo.

Na Koševu gotovo i da nije dobio priliku, pa je ostao bez kluba.

Kanurić je rođen u Linzu (Austrija), a u tri navrata upisao je nastupe za mladu reprezentaciju naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kanurić je ponikao u LASKU, branio za mlade selekcije ovog kluba, a nakon toga nosio i dres Salzburga, te Fortune Koln u Njemačkoj.

Sada ga očekuje novi izazov, a već danas je upisao prvi nastup. Njegov novi tim je slavio gostujuću pobjedu 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi