"Kao dijete sam živio u kamp prikolici, Ibrahimović mi je rekao da će mi polomiti noge kad me vidi"
Van der Vaart i Ibrahimović su svojevremeno bili dio fantastične mlade generacije u Ajaxu, ali nikada nisu bili dobri prijatelji.

Van der Vaart nakon završetka karijere otvorio dušu

"Kao dijete sam živio u kamp prikolici, Ibrahimović mi je rekao da će mi polomiti noge kad me vidi"

Penzionisani holandski fudbaler Rafael Van der Vaart odlučio je da za inostrane medije otvori dušu te da otkrije nekoliko detalja iz svoje karijere.

Za početak, Van der Vaart je ispričao da je kao dijete živio u kamp prikolici, ali ne zbog toga što su mu roditelji bili siromašni već zbog toga što su voljeli uzbudljiv način života, pa je on imao vrlo lijepo djetinstvo.

"Odrastao sam u kamp prikolici i to je za mene najnormalniji život. Imao sam predivno djetinstvo. Ljudi misle da je takav način života povezan sa siromaštvom, ali nije tako. Moji roditelji više ne žive u prikolici jer sam im kupio kuću kada sam potpisao prvi ugovor sa Ajaxom", rekao je Van der Vaart pa se dotakao i odnosa sa Zlatanom Ibrahimovićem s kojim je svojevremeno dijelio svlačionicu u Ajaxu.

Nekadašnji vezista Real Madrida i Tottenhama poručuje da sa Zlatanom nikada nije imao dobar odnos te mu je Šveđanin jednom prilikom rekao da će mu polomiti noge.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Da, istina je, jednom mi je rekao da će mi polomiti noge kad me vidi. Ali, Zlatan je to govorio svima. Istina je i to da se nismo slagali, ali ja bih radije bio u timu sa iskrenim igračima kao što je on pa makar to značilo i da će biti svađe. Nije bilo nekog posebnog momenta kada sam imao sukob s njim, ali jednostavno se nismo slagali", rekao je penzionisani Holanđanin.

Promo

Top Komentari

MirzaBarucic
Rafael van der Vaart je holandski gurbet, al' bukvalno. Znaci, pripada Sinti manjini.
10 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi