Kao iz 90-ih: Novi dres Španije u startu pobrao kritike

Staromodan dizajn razočarao navijače

Kao iz 90-ih: Novi dres Španije u startu pobrao kritike

U posljednjih nekoliko dana, mnoge reprezentacije učesnice Evropskog prvenstva 2016. godine su predstavile svoje nove dresove, u kojim će nastupati na predstojećoj smotri najboljih evropskih selekcija.

To je slučaj i sa Španijom, čija će prva garnitura ostati u tradicionalnoj crvenoj boji.

Druga garnitura još uvijek nije zvanično predstavljena, ali se nagađa da bi to mogao biti bijeli dres sa crvenim, naranđastim i žutim ukrasima, koji neodoljivo podsjećaju na opremu koju su fudbaleri nosili sredinom 90-ih godina.

Fotografije dresa Crvene furije dospjele su u javnost, a u startu su pobrali brojne komentare, a najviše je negativnih i ironičnih.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jedan od interesantnijih komentara glasi da je dres nastao tokom tradicionalne fešte gađanja paradajzom, s tim što se u čitavu priču umiješao i sok od bundeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.