Kapa do poda: Igrač Liverpoola donirao veliku sumu novca bankama hrane i nije htio da se to sazna

Ima zaista veliko srce

Kapa do poda: Igrač Liverpoola donirao veliku sumu novca bankama hrane i nije htio da se to sazna

E. Čaušević

Mnogi poznati sportisti iz cijelog svijeta odlučili su učestvovati u humanitarnim akcijama kako bi pomogli mnogima koji su pogođeni pandemijom koronavirusa.

Jedan od onih koji je odlučio pomoći je i lijevi bek Liverpoola, Andy Robertson, koji je donirao veliku sumu novca za banke hrane koje se nalaze na području Glasgowa gdje je on rođen.

Robertson je htio ostati anoniman i tražio je da niko ne otkriva njegovo ime, ali je očito to bilo nemoguće. Uskoro se saznalo da je Robertson taj koji je odlučio finansirati šest bolnica hrane na području Glasgowa sve dok traje haos oko pandemije koronavirusa.

Igrač Liverpoola je donio odluku da je najbitnije pomoći onim najugroženijim stanovnicima koji nemaju novac za normalan život, te se hrane po raznim javnim kuhinjama.

Navodno, Robertson već tri godine pomaže ovim bankama hrane, a prošle sedmice je cijelu platu dao kako bi oni najugroženiji imali šta da jedu tokom ove pandemija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Hvala škotsom igrači koji je donirao veliku sumu novca bankama hrane uključujući i našu. Ne možemo mu dovoljno zahvaliti", objavljeno je na Twitteru, a ubrzo se saznalo da je taj misteriozni fudbaler upravo Robertson.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi