Kapetan došao da spasi brod koji tone
Monaco je poslije dugo vremena ostvario pobjedu i to zahvaljujući iskusnom Cescu Fabregasu

Fabregas za tri boda Monaca

Kapetan došao da spasi brod koji tone

Edmir Škorić

Prvijencem Cesca Fabregasa Monaco je večeras konačno upisao pobjedu.

Monaco je u 23. kolu Lige 1 ugostio Toulouse i napokon je osjetio slast pobjede, a i vratila se nada da će ovaj tim ipak ostati u društvu najboljih francuskih klubova. Bila bi, priznat ćete, prava tragedija da u niži rang preseli tim koji ima Falcaa, Fabregasa, Jovetića, Nalda, Ronyja Lopesa, Golovina, Glika, Subašića...

Ok, sada su stvari zaista puno bolje po Monaco, no ni večerašnja teško ostvarena pobjeda nad Toulouseom ništa ne garantuje, klub je i dalje u opasnoj zoni i tek treba da se digne nakon teškog nokauta koji je izazvan višesedmičnim lošim partijama.

Cesc Fabregas je ove zime u Monaco došao iz Chelseaja i u 62. minuti je večeras zabio gol za 2:1 i pobjedu Kneževa, a prvi gol postigao je Golovin u 15. minuti. Jedini gol za goste postigao je Julien u 20. minuti.

Rennes je golom Zeffanea u 82. minuti pobijedio Amiense s 1:0 i tako je došao na deveto mjesto s 33 boda, dok je Amiens pretposljednji sa 18 bodova i ovaj primljeni gol ih je upravo gurnuo ispod Monaca na tabeli.

Važna tri boda ostvario je Angers protiv Dijona (1:0), a gol odluke za domaći tim postigao je Bahoken u 27. minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi